Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Δήμου Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: «Σήμερα έγινε μόνο η αρχή! Μία πολυεπίπεδη συνεργασία προς όφελος της πόλης μας, μόλις ξεκίνησε!»

9

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, με σκοπό την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και επιστημονικής συνεργασίας των δύο φορέων.

Η συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, περιλαμβάνει:

  • Υποβολή από κοινού προτάσεων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα του άμεσου ενδιαφέροντος των δυο φορέων
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης σε θέματα δημόσιας διοίκησης, επιχειρηματικότητας, βιώσιμης ανάπτυξης κλπ.
  • Συμμετοχή των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης σε εθελοντικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος
  • Φιλοξενία στο Δήμο θέσεων πρακτικής άσκησης στο Δήμο Πεντέλης για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) του Παντείου Πανεπιστημίου
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας πάνω σε ζητήματα που άπτονται της Ποιότητας Ζωής και της ερευνητικής δραστηριότητας του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν από το Δήμο Πεντέλης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Υπεύθυνη για τη Νέα Πεντέλη Φωτεινή Μαρκαντώνη, ενώ από το Πάντειον Πανεπιστήμιο η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών Αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αν. Καθηγητής Χρυσόστομος Στοφόρος.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Πεντέλης της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και υπογράμμισε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την πόλη. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ο Δήμος μας λαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί συνεργασίες που αποσκοπούν στην υλοποίηση εμβληματικών δράσεων με αποτύπωμα στον αστικό χώρο και παρεμβάσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, στην ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας πάνω σε ζητήματα που άπτονται της Ποιότητας Ζωής και της κοινωνικά αναγνωρισμένης ερευνητικής δραστηριότητας. Σήμερα έγινε μόνο η αρχή μίας πολυεπίπεδης συνεργασίας η οποία θα εξελιχθεί κι από την οποία προσμένουμε μόνο οφέλη για το Δήμο μας και τους κατοίκους του.»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Υπεύθυνη για τη Νέα Πεντέλη, Φωτεινή Μαρκαντώνη, τόνισε τα ακόλουθα:

«Η σημερινή μέρα θα αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα πνευματικής εξέλιξης στο Δήμο Πεντέλης, καθώς το Μνημόνιο Συνεργασίας που συνάψαμε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι η απαρχή για μια ποιοτική διασύνδεση με ένα εκ των πιο σημαντικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας που επιθυμεί τους στενούς δεσμούς με την κοινωνία για τη διάχυση της νέας γνώσης και των επιστημονικών ερευνών με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προαγωγή του πολιτισμού και της διάδοσης της ακαδημαϊκής έρευνας. Από την πλευρά μας θα ανταποκριθούμε ως αυτοδιοικητικός φορέας στην υποδοχή συνεργειών υλοποίησης ποικίλων ακαδημαϊκών προγραμμάτων στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και σύμπραξής μας με αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ