Το 1ο e-Πάρκο στην Ελλάδα βρίσκεται στο Μαρούσι

9

Ένας απο τους μεγαλύτερους ομίλους διεθνώς, η BAT HELLAS, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου δημιούργησαν το πρώτο e-Πάρκο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Το πάρκο αποτελείτε από «έξυπνο» εξοπλισμό, όπως ηλιακούς στύλους φωτισμού, «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια και τραπέζια, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και smart σύστημα ποτισμού, με στόχο να το καθιστούν πλήρως ενεργειακά αυτόνομο.

Η ηλιακή ενέργεια και ο προηγμένη τεχνολογία δίνουν αυτονομία στο e-Πάρκο, χωρίς να χρειάζεται την στήριξη λειτουργίας του από την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Με τις εφαρμογές της, η εταιρεία ΒΑΤ δημιούργησε έναν βιώσιμο και ψηφιακό χώρο για τους κατοίκους της περιοχής και όσων επιθυμούν να το επισκευτούν.

Η αυτονομία του e-Πάρκου συμπεριλβάνει και δυνατότητες όπως δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύνδεση φορητής συσκευής μέσω bluetooth για την αναπαραγωγή μουσικής/πληροφοριών και φόρτισης κινητών συσκευών με ασύρματο/ενσύρματο τρόπο.

Ο Δήμαρχος του Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε: «Το πρώτο e-Πάρκο που παραδόθηκε για χρήση αποκλειστικά από τους πολίτες, δείχνει το δρόμο του μέλλοντος συνδυάζοντας τις ανάγκες των πολιτών για βελτίωση της ποιότητας ζωής με την τεχνολογία και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Είναι τιμή μας η συνεργασία με την BAT Hellas σε αυτό το καινοτόμο project διεθνών προδιαγραφών».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BAT Hellas, κ. Vitalii Kochenko, είπε: «Τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν τις δύο κατευθύνσεις του μέλλοντος. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε στην υλοποίηση του πρώτου e-Πάρκου στην Ελλάδα, στον άξονα του οράματος της εταιρείας για τη δημιουργία ενός Καλύτερου Αύριο. Η συνεισφορά της ΒΑΤ στην ελληνική κοινωνία είναι μακροχρόνια και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στην πρωτοβουλία πρωταγωνιστές ήταν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ