«Το γλυκό μου χωριό» του Ziri Menzel της Τσεχίας στη Δροσιά

13

«Το γλυκό μου χωριό» του Ziri Menzel της Τσεχίας στη Δροσιά


Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, κάνει αφιέρωμα στον Τσεχικό Κινηματογράφο προβάλλοντας την  βραβευμένη ταινία «Το γλυκό μου χωριό» του JiriMenzel, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας. Θα βρίσκεται κοντά μας η Διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας κ. Lucie Kuligovȧ  και συνεργάτες της.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα, 30  Ιανουαρίου 2023

«Το γλυκό μου χωριό» του ZiriMenzel

Ανήκει στις δημοφιλέστερες τσέχικες κωμωδίες όλων των εποχών. Κάθε χωριό έχει τον τρελό του…. Η κεντρική πλοκή είναι η σύγκρουση μεταξύ μίας πατρικής φιγούρας, του συνετού φορτηγατζή στον αγροτικό συνεταιρισμό ενός μικρού χωριού στην Τσεχία,  Πάβεκ, και του νεαρού διανοητικά καθυστερημένου συνοδηγού του Ότικ. Ανάμεσά τους υπάρχει μία σχέση μίσους και αγάπης. Ο σκηνοθέτης απεικονίζει με εξαιρετική πλαστικότητα και αυθεντικότητα τους χαρακτήρες των κατοίκων της τοπικής κοινότητας.

Η ταινία είναι γεμάτη με ευφυές χιούμορ, μερικές φορές λίγο πιο σκληρό, αλλά ποτέ χυδαίο, ενισχυμένο από την αίσθηση της «ποίησης και πεζογραφίας» της καθημερινής ζωής του εξαιρετικού σκηνοθέτη ZiriMenzel. 

Προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1987.

Σκηνοθεσία:Ziri Menzel

Τσεχία/ 1985/ 98’

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19

Είσοδος ελεύθερη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ