Τα πιο ιδιαίτερα μπιφτέκια με τζίντζερ και λάιμ είναι το φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

187

 

Τα μπιφτέκια είναι ένα πιάτο εύκολο και γευστικό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και αποτελούν μια από τις πιο εύκολες λύσεις για γεύμα ή δείπνο. Οι εναλλακτικές τους είναι πάμπολλες κι αυτό γιατί με ένα και μόνο υλικό μπορείς να αλλάξεις τελείως τη γεύση τους. Το Athensmagazine.gr σήμερα, έψαξε και βρήκε για εσάς μια ιδιαίτερη συνταγή με τζίντζερ και λάιμ για να δώσετε μια έξτρα ένταση και σπιρτάδα στο φαγητό σας, δείτε όμως και μια διαφορετική συνταγή με γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα (ζητήστε από τον χασάπη σας να προσθέσει και λίγο λίπος μοσχαρίσιο περασμένο από τη μηχανή του κιμά για έξτρα γεύση)
  • 1/2 κ.γ. τσίλι ξερό (ή καυτερή πάπρικα), σε σκόνη
  • 1 κ.γ. χυμός λάιμ
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λάιμ
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 30 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το πλάσιμο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενωθούν. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να ξεκουραστεί το μείγμα και να σφίξει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ., τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή αναλόγως το ψήσιμο που προτιμάμε. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου με ένα ταψάκι με νερό από κάτω ή στο τηγάνι με ελάχιστη λιπαρή ουσία

Πηγή: tovima.gr

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και τα κατάφερες είναι τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Μία από τις αγαπημένες συνταγές, που έχει πολλές παραλλαγές, όπως αυτή με το ξύδι.

Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα,δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό με την τριμμένη πατάτα.

Μπαγιάτικο ψωμί

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

Ξύδι

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play