Τα κομμένα μαλλιά βγαίνουν από τα σκουπίδια και γίνονται νέο προϊόν κυκλικής οικονομίας

5
Στο πλαίσιο της προοπτικής δημιουργίας μιας κοινωνίας μηδενικών απορριμμάτων (Zero Waste) και στην προσπάθεια δραστική μείωσης του αρνητικού κλιματικού αντίκτυπου και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος,

ο Δήμος Βριλησσίων προχωρά σε συνεργασία με την “Hearthy”, μια start-up νέων φοιτητριών και φοιτητών που στοχεύει στην δημιουργία ενός καινοτόμου, οικολογικού λιπάσματος, με βασικό του συστατικό τα οργανικά υπολείμματα των εργασιών κομμωτικής, δηλαδή από τα κομμένα μαλλιά των κομμωτηρίων.

 

Η “Hearthy”, μια ομάδα από φοιτήτριες και φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία υποστηρίζεται από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ, συμβάλλει στην κυκλική οικονομία με την αξιοποίηση των ανθρώπινων, κομμένων μαλλιών στη δημιουργία ενός λιπάσματος, φιλικού προς το περιβάλλον, μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης. Τα ανθρώπινα μαλλιά έχουν υψηλή περιεκτικότητα αζώτου σε ποσοστό 16%, καθώς αποτελούνται πρωτεΐνες, θείο, άνθρακα και άλλα 20 συστατικά απαραίτητα για την υγιή, μακροχρόνια ανάπτυξη των φυτών.

 

Η συνεργασία Δήμου Βριλησσίων και της “Hearthy” σηματοδοτεί άλλη μια συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική πράξη για την προστασία του περιβάλλοντος και την συνεισφορά στην νεανική επιχειρηματικότητα. Με το καινοτόμο πρόγραμμα των δύο οργανισμών, κάθε επιχείρηση κομμωτικής, αλλά και κάθε πολίτης με τη σχετική συγκατάθεσή του στην επιχείρηση για χρήση του δικού του προς απόρριψη υλικού (κομμένων μαλλιών χωρίς χημικές βαφές), συμβάλλουν έμπρακτα στην προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς απορρίμματα, δημιουργώντας μια νέα πρώτη ύλη που διαφορετικά θα χανόταν και θα αποτελούσε επιβάρυνση για το περιβάλλον (καταλήγει σε ταφή σε ΧΥΤΑ) μετά από μια κομμωτική εργασία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 6976819473.

 

κυκλικη οικον. κομμωτηρια

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play