Συνέντευξη Τύπου για την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

77
συνεντευξη τυπου 66η ανθοκομική κηφισιάς
συνεντευξη τυπου 66η ανθοκομική κηφισιάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Κηφισιάς η συνέντευξη Τύπου για την 66η Ανθοκομική Έκθεση, παρουσία λίγων δημοσιογράφων και εκπροσώπων του  Τύπου τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ο Δήμαρχος κ. Γ. Θωμάκος  τόνισε την σημασία που έχει για την Κηφισιά η Ανθοκομική Έκθεση, λέγοντας ότι πήραν όλες τις διαβεβαιώσεις και τις απαιτούμενες άδειες για την πραγματοποίηση της Έκθεσης, τονίζοντας ότι “η τόλμη νικάει το φόβο”.

συνεντευξη τύπου 66η ανθοκομική Κηφισιάς

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής και Δημ. Σύμβουλος κ. Ι. Παντελεάκης ο οποίος επικεντρώθηκε στα θέματα ασφάλειας και στους κανόνες υγιεινής που θα τηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης. Οπως εξήγησε άλλωστε δεν θα υπάρχει φέτος θεματικό κέντρο στην Έκθεση ούτε θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η μόνη εκδήλωση που θα γίνει, θα είναι μία διαδικτυακή συναυλία με την διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια κ. Φωτεινή Δάρρα. Για τον ίδιο λόγο δεν θα γίνουν εγκαίνια με την έννοια που τα είχαμε συνηθίσει αλλά μια μία λιτή τελετή έναρξης όπου ακόμη και εκει θα ισχύουν οι αποστάσεις ασφαλείας.

‘Οπως είπαν, τόσο ο Δήμαρχος κ. Γ. Θωμάκος όσο και ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής κ. Ι. Παντελεάκης “ζητούμενο είναι η ήρεμη διεξαγωγή της με κανόνες και περιορισμούς”. Στην  συνέχεια ο κ. Γ. Περγαντής Υπεύθυνος Ασφαλείας της Ανθοκομικής, διαβεβαίωσε με την σειρά του ότι η Εκθεση θα είναι απολύτως ασφαλής και ότι κανείς δεν πρέπει να έχει ενδοιασμό για αυτό καθώς τα πάντα θα απολυμαίνονται ως και δυο φορές ημερησίως (παγκάκια, χειρολαβές, πεζούλια, κάδοι, στάσεις λεωφορείων), ενώ για να ελέγχεται πλήρως η ροή του κόσμου θα υπάρχουν 3000 πλαστικοποιημένες κάρτες ,σε τρία διαφορετικά χρώματα, 1.000/χρώμα. Ο επισκέπτης θα παίρνει μία κάρτα κατά την είσοδο του και θα την επιστρέφει κατά την αποχώρησή του από τον χώρο. Για τον ίδιο λόγο θα είναι ελεγχόμενη η είσοδος στην Έκθεση. Οι δύο κεντρικές είσοδοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την είσοδο των επισκεπτών ενώ οι δύο πλαϊνές για την έξοδό τους. Ολοι εργάζονται σκληρά για την πραγματοποίησή της καθώς ο χρόνος προετοιμασίας της είναι μόνο 15 ημέρες  όμως το σημαντικό είναι οτι θα γίνει.

Εδω, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ανθοκομική Εκθεση Κηφισιάς είναι μια από τις πρώτες διοργανώσεις μετά την άρση των περιοριοριστικών μέτρων και συμβολίζει την συγκυρία επαναφοράς των δραστηριοτήτων.Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα συνδράμουν με την παρουσία τους η Αστυνομία, η Τροχαία, η Δημοτική Αστυνομία, η εταιρία security που έχει σύμβαση με τον Δήμο, μία ομάδα εθελοντών καθώς και οι βαθμοφόροι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κηφισιάς.

συνεντευξη τύπου 66η ανθοκομική Κηφισιάς
συνεντευξη τύπου 66η ανθοκομική Κηφισιάς

Κατά την διάρκεια της Ανθοκομικής θα υπάρχουν στο άλσος περίπου 70 σημεία με αντισηπτικά, 40 στα περίπτερα των εκθετών και 30 διάσπαρτα στον χώρο πάνω σε ειδικές βάσεις. Επιπλέον αντισηπτικά θα υπάρχουν στο χώρο του καφέ του άλσους και στις εισόδους της, όπως επισης και γάντια.  Οι Πύλες της Ανθοκομικής Εκθεσης ανοίγουν την Παρασκευή 29.5 και μας περιμένουν να τις διαβούμε με προσοχή και προσωπική υπευθυνότητα. Οσο για την ημέρα που θα διεξαχθεί η επίσημη τελετή έναρξης, θα ανακοινωθεί άμεσα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Εμείς, ανυπομονούμε να βρεθούμε στην Έκθεση για να δούμε από κοντά τα τόσο όμορφα λουλούδια, που μας γεμίζουν μυρωδιές και χρώματα παρόμοιο με αυτό που μας δόθηκε σήμερα στην Συνέντευξη Τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play