ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ

11

Με αφορμή την παρουσίαση  του βιβλίου της Λίνας Σόρογκα Το εργαστήρι του δόκτορα Μάγιερλαντ, από τις εκδόσεις Πλέθρον, το Ν.Π.Δ.Δ. Δημήτριος Βικέλας έκανε εκδήλωση  το Σάββατο 18 Μαρτίου, με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη, βιογενετική και οι εφαρμογές της, πρόοδος ή αυτοκαταστροφή» στην κατάμεστη  αίθουσα Πολιτιστικού  «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του Δήμου Κηφισιάς.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Δ. Βικέλα,  Νίνα – Ασπασία Βλάχου, καλωσόρισε το κοινό και στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος απεύθυνε έναν χαιρετισμό, λέγοντας ότι  «ο χώρος αυτός αποτελεί  μια  φωτεινή πνευματική εστία, με παρουσιάσεις  σημαντικών  βιβλίων. Πρόσθεσε  μάλιστα ότι η Σόρογκα είναι  ένα άξιο και ενεργό μέλος για πολλά χρόνια στον Δήμο μας, μαγεμένος και από το πρώτο της έργο με την συλλογή διηγημάτων  το Μαυσωλείο παιχνιδιών, που το χαρακτήρισε ως  βιβλίο άφθαστης τέχνης».  Στην σκηνή, ακολούθησε ένα δρώμενο από τον χορογράφο performer Dimitri Dwave, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό,  «Άνθρωπος, τεχνολογία και φύση, μία απόπειρα αναστοχασμού καλλιτεχνικής προσέγγισης».   

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ

Το βιβλίο παρουσίασαν στο πάνελ, ο καθηγητής  φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Γεώργιος Αραμπατζής, με θέμα τεχνολογία και συνείδηση,  ο πειραματικός ανοσολόγος του  Medical University of Vienna, Κωνσταντίνος Μεγγρέλης, με θέμα Γενετική μηχανική: μύθοι και πραγματικότητα,  η δημοσιογράφος συγγραφέας Σόνια Ζαχαράτου, που ανέλυσε το βιβλίο από την λογοτεχνική του πλευρά, με την διαπίστωση ότι «Η Σόρογκα έσπασε τα όρια της μυθοπλασίας  στην ελληνική πεζογραφία ταιριάζοντας «γάντι» την λογοτεχνία με τα πειράματα στο ανθρώπινο  DNA. Διαβάστηκε επίσης  η  εισήγησή του πρωτοπρεσβύτερου ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ, Διευθυντή  της Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου «Υγεία» Δημήτρη Λινού, που λόγω εκτάκτου επαγγελματικού κωλύματος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και με αντικείμενο την Βιογενετική και εκκλησία,  από την ποιήτρια καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας  του ΕΚΠΑ, Λιάνα Σακελλίου,  η οποία στην συνέχεια, ανάγνωσε  αποσπάσματα από το βιβλίο,  ενώ  η τ. Μορφωτική Ακόλουθος της Κυπριακής Πρεσβείας φιλόλογος  και συγγραφέας, Ελένη Αντωνιάδου, συντόνισε με αριστοτεχνικό τρόπο το πάνελ των ομιλητών.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ

Μεταξύ άλλων παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος  Σκορδίλης, η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση και η Κατερίνα Μουστάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, η Πρόεδρος της Λέσχης Ανάγνωσης Δήμου Κηφισιάς του Ελεύθερου πανεπιστημίου  και φιλόλογος Ευαγγελία Τσιάμα,  η συγγραφέας Πόλυ Μηλιώρη, η Λάουρα Αλιπράντη, ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών/ΕΚΚΕ,  Πρόεδρος Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας, η σύζυγος του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών κ Δημοπούλου, η φιλόλογος κ Μενδωνίδου, κ.λ.π. Την εκδήλωσε έκλεισε  η Σόρογκα αφού ευχαρίστησε το κοινό για την αθρόα προσέλευση βάζοντας την σφραγίδα της σε ένα νέο είδος στην ελληνική λογοτεχνία , τη ιατρική μυθοπλασία-  medical fiction. 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ