Συγκινητική η παράσταση της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης» για το 1821 και οι Βραβεύσεις σε εκπαιδευτικούς και ανθρώπους της κοινωνικής προσφοράς

7

Συγκινητική η παράσταση της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης» για το 1821 και οι Βραβεύσεις σε εκπαιδευτικούς και ανθρώπους της κοινωνικής προσφοράς


Με μεγάλη επιτυχία αλλά και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στον κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων στον Παλιό Σταθμό Τρένου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, η παράσταση-δρώμενο της Ομάδας του Προγράμματος Θεατρικής Επιμόρφωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Σφαιροπούλου, με τίτλο «1821–2021: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ».

Η θεατρική παράσταση, την οποία παρουσίασε η κ.Γιαννέτου, ενθουσίασε τους θεατές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικές απαγγελίες και αξιόλογα χορευτικά δρώμενα, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στους ήρωες του 1821 με ιστορική αυτογνωσία και σεβασμό στην παράδοση.

Το εκδήλωση προλόγισε ακόμη ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη σκηνοθέτιδα Αφροδίτη Σφαιροπούλου, την Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χριστίνα Γιαννέτου κι όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Πριν από την παράσταση πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας Σπύρου Αρνή, τιμητική βράβευση των Διευθυντών Σχολείων του Δήμου Διονύσου που συνταξιοδοτήθηκαν. Τα βραβεία στους «ήρωες της εκπαίδευσης» παρέδωσε ο κ.καλαφατέλης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Σπύρο Αρνή, τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Φωτάκη καθώς και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρας Τόκα.

Οι εκπαιδευτικοί που βραβεύθηκαν ήταν οι κ.κ. : Ελένη Μουλού (1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου), Παντελής Μαχάς (Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης), Γεράσιμος Παγανόπουλος (4ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου), Βασιλική Παπαϊωάννου (2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου), Αγγελική Αναγνωσταρά (2ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς), Γεωργία Γερμάνη (1ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης), Παρασκευή Βαλακώστα (1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου, Μαρία Κάπελα (Γυμνάσιο Διονύσου), Ιωάννης Μαγκανιώτης (Λύκειο Διονύσοου), Ελένη Κρεμμύδα (Γυμνάσιο Άνοιξης) και Ανδρέας Ρέτσης (Λύκειο Δροσιάς).

Βραβείο επίσης δόθηκε, μετά από πρωτοβουλία της κ.Σφαιροπούλου, στην κ.Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου  ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, που εδώ και αρκετά χρόνια αγωνίζεται με αυταπάρνηση και συνέπεια κατά του καρκίνου του μαστού.

Ακολουθούν βίντεο από τις βραβεύσεις και την παράσταση καθώς και φωτογραφίες.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play