Στο Πρόγραμμα για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης

7

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης αξιοποιεί το Πρόγραμμα «Επιχορήγηση για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών», του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, που υλοποιείται μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), όπως λέγεται πλέον ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε μακροχρόνια ανέργους αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών, να εργαστούν με συμβάσεις έως δυο ετών.

Ο Δήμος προκειμένου να στηρίξει ανέργους, που είναι  κοντά στη σύνταξή, αξιοποιεί το σχετικό Πρόγραμμα συμβάλλοντας έτσι και στον περιορισμό της ανεργίας σε μια κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία και προσθέτει 4 εργαζομένους στο ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Οι ωφελούμενοι είναι ειδικότητας ΥΕ Εργατών καθαριότητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης, ενώ ο Δήμος θα καλύψει το 25% της μισθοδοσίας τους, δηλαδή 24.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως αυτοδιοίκηση είναι ότι δεν κάνουμε προσλήψεις, ακόμη και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, που είναι υποστελεχωμένες. Για αυτό αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτό το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο συμμετέχουμε πρώτη φορά, που καλύπτει 75% του κόστους και  παράλληλα βοηθά μακροχρόνια ανέργους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Έτσι καλωσορίζουμε 4 εργάτες καθαριότητας, οι οποίοι από τα τέλη Αυγούστου ξεκίνησαν να εργάζονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας.»

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ