Στην ψηφιακή εποχή μπαίνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: Ηλεκτρονική και αυτόματη ενημέρωση για τις απαραίτητες εξετάσεις

20

Αυτόματα και ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται για τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν, την επανάληψή τους, αλλά και για τις δραστηριότητες που μπορούν να μετέχουν, οι Ηρακλειώτες που συμμετέχουν στο πρωτοπόρο πρόγραμμα του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια που «τρέχει» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το  Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, επιλέχθηκε ανάμεσα στα ΚΕΠ Υγείας της χώρας για να συμμετέχει ως πρότυπο στην πιλοτική εφαρμογή της παραπάνω πρωτοβουλίας, δίνοντας έτσι περισσότερα εργαλεία στον δημότη για την πρόληψη και την προστασία της υγείας του.

Μέσα από το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού ώστε αυτοματοποιημένα να ενημερώνονται οι πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, όπως, επίσης, να υπενθυμίζεται η επανεξέταση τους. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής  είναι  ένας από τους δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ με Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας, που λειτουργεί ως πρόγραμμα της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας. Στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού́ και ο προσυμπτωματικός έλεγχος για την πρόληψη της Άνοιας, κυρίως δε η υποστήριξη των πασχόντων δημοτών και κάτοικων (μεσώ μη φαρμακευτικών θεραπειών, όπως οι ασκήσεις μνήμης, εργοθεραπείας, γυμναστικής κλπ) και παράλληλα η ψυχοκοινωνική́ στήριξη των οικογενειών τους.

Πιλοτικά και αποκλειστικά στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, θα καταχωρούνται στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας οι δημότες που επιθυμούν και συμμετέχουν στις Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, προκειμένου να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της προσωπικής τους αξιολόγησης και για το πότε πρέπει να επαναλάβουν τις εξετάσεις τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play