Στην εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan του ΟΑΚΑ ο Δήμαρχος

39

Στην εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan εκσυγχρονισμού και αξιοποίησης του ΟΑΚΑ βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Τάσος Μαυρίδης το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλιίου 2021. Το Master Plan παρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και θα υλοποιηθεί με την εξασφάλιση 43,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Πράσινης Ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Αγοράς στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης».

Ο  Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ανάπλαση του ΟΑΚΑ θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία, καθώς η φιλοσοφία που διαπνέει την παρέμβαση αποβλέπει σε «πολύ περισσότερο πράσινο, περισσότερη σκιά, περισσότερα υλικά τα οποία θα είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον». «Το Ολυμπιακό Κέντρο μετατρέπεται πια σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας. Με χωριστές “γειτονιές” για την προπόνηση των αθλητών μας, των πρωταθλητών μας. Αλλά ανοιχτό και διαθέσιμο για την ατομική άσκηση αλλά και την ψυχαγωγία των κατοίκων. Ένας χώρος, λοιπόν, πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού», είπε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως η ανάπλαση του Ολυμπιακού Σταδίου αποτελεί επίσης «ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, διότι εκτιμούμε ότι με τις παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στην περίμετρο του ΟΑΚΑ, στις χρήσεις γης θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε ακόμα σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια τα οποία ενδεχομένως να ξεπεράσουν και τα 100 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, παρουσιάζοντας το MasterPlan, υπογράμμισε ότι «οι εγκαταστάσεις θα καταστούν ξανά σύγχρονες και μη ενεργοβόρες, ιδανικές για την αθλητική ανάπτυξη της χώρας. Το νέο και σύγχρονο Ο.Α.Κ.Α. θα πρωταγωνιστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό, θα υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, χάρις στο βελτιωμένο ενεργειακό αποτύπωμα, θα τιμά την μεγάλη του πολιτιστική κληρονομιά, θα είναι Ολυμπιακό Πάρκο, για όλη την αθλητική οικογένεια, ανοικτό στην κοινωνία. Δουλεύουμε ώστε το Ο.Α.Κ.Α. να συγκροτεί το εξής τρίπτυχο: α) αθλητικό, β) πολιτιστικό και γ) τουριστικό προορισμό.»

           Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη να παραστώ, όπως και οι άλλοι Δήμαρχοι της περιοχής στην παρουσίαση του Master Plan. Είδα με χαρά να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό προτάσεις που είχα υποβάλει στον κ. Μαυρωτά σε προηγούμενη συνάντησή μας. Το ΟΑΚΑ αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και αξιοποιούμενο μπορεί να προσφέρει πολλά στην τοπική ανάπτυξη και στους κατοίκους των Δήμων μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεισφέρει, όσες φορές μας ζητήθηκε από τον Συντονιστή του ΟΑΚΑ κ. Χαλιορή και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμισή του σε Ολυμπιακό Πάρκο. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για αυτόν τον υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμό. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσουν τα έργα που θα καταστήσουν το ΟΑΚΑ στολίδι για όλη την περιοχή».

Στην εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, και Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, εκπρόσωποι από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή, πρόεδροι αθλητικών Ομοσπονδιών, Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play