Σε «έργα τέχνης» μετέτρεψαν τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου, εθελοντές καλλιτέχνες

7

Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο της έναρξης της εικαστικής δράσης φιλοτέχνησης  αστικού εξοπλισμού, έδωσε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, περισσότερο καλλιτεχνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα στις γειτονιές του Δήμου.
Χάρις στη δράση με θέμα «Zωγραφίζοντας την πόλη μου» που διοργάνωσε με επιτυχία η εντεταλμένη σύμβουλος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας, Αμαλία Βραχνού, οι «γκρίζες» επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς, αποτελούν πλέον παρελθόν. Οι εθελοντές ζωγράφοι, με τη φαντασία, το ταλέντο και τα πινέλα τους, μετέτρεψαν με κέφι τα αισθητικά αδιάφορα κουτιά των ΚΑΦΑΟ σε πραγματικά «έργα τέχνης», χαρίζοντας ομορφιά και ζωντάνια στο κέντρο της πόλης! Παράλληλα με τη δράση,πολλά παιδιά που βρέθηκαν στην πλατεία της Παναγίτσας αξιοποίησαν δημιουργικά το χρόνο τους, ζωγραφίζοντας και διασκεδάζοντας υπό τους ρυθμούς της μουσικής.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς,στην ιδιαίτερη αυτή καλλιτεχνική δράση, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για αυτό το νέο εικαστικό αποτέλεσμα! Σε συνεργασία με την κα Βραχνού αλλά και την καλλιτεχνική συμβολή των εθελοντών ζωγράφων μας, δώσαμε χρώμα και ζωή, σε κάποια «γκρίζα» και «ψυχρά» σημεία της πόλης. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, με στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις να κάνουμε το Δήμο μας αυτό που του αξίζει, ένα πρότυπο ποιότητας και ζωής».
Από την πλευρά της η εντεταλμένη σύμβουλος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας, Αμαλία Βραχνού επεσήμανε: «Σκοπός μας είναι να επεκταθεί αυτή η όμορφη πρωτοβουλία και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας, ώστε να δημιουργηθεί μια υπαίθρια συλλογή έργων τέχνης, καθιστώντας την πόλη μας, συν τοις άλλοις, ένα κέντρο δημιουργίας και τέχνης».
Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες στους εθελοντές καλλιτέχνες Τζίνα Δελλασούδα, Αντώνη Καπετάνιο, Γιώργο Κουνάδη, Σοφία Λιβανού, Αντζυ Σπηλιωτόπουλου, Ελεονώρα Λεβή, Χρήστο Παπαχρήστο, Άγγελο Χατζηδημητρίου, Ιωάννα Λαγού, Χριστίνα Βραχνού και στις εταιρείες-χορηγούς Berling, ΑΦΟΙ Μπαλή ΟΕ, Βάρσος, Ζαχαριάς, Σκλαβενίτης και Hi Power.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ