“Σαν Σήμερα”  19 Ιουλίου (φωτο)

8
“Σαν Σήμερα”  19 Ιουλίου (φωτο)

 επιμέλεια:I.Αμαξηλάτη

"Σαν Σήμερα"  19 Ιουλίου (φωτο)
γράφει ο Κώστας Κοντογιαννίδης
"Σαν Σήμερα"  19 Ιουλίου (φωτο)
(Λήστεψαν τον ναό του Αγίου Γρηγορίου Τραπεζούντος αλλά βρέθηκαν τα κλοπιμαία)

1880: Άγνωστοι έκλεψαν από τον Ναό του Αγίου Γρηγορίου Τραπεζούντος χρήματα που προορίζοντο για τα σχολεία της δικαιοδοσίας του εκ 40 λιρών. Αποκαλύφθηκε  εκ των υστέρων οι άγνωστοι ληστές έκρυψαν  τα κλοπιμαία από το Ναό και από οικίες της ενορίας σε σπηλιά στον Αιγιαλό της ενορίας και βρέθηκαν εκεί κρυμμένα.

1920: Πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών ο Άγγελος Βλάχος μια μεγάλη μορφή των γραμμάτων, που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός, υπήρξε λογοτέχνης και κωμωδιογράφος  που τιμήθηκε με το αριστείο των γραμμάτων.

1936: Πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία για πρώτη φορά η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και με τελετές λαμπαδηδρόμοι τη μεταφέρουν στη Γερμανία  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνου.

"Σαν Σήμερα"  19 Ιουλίου (φωτο)
(Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και εθελοντής πολεμιστής στους αγώνες του Έθνους Στράτης Μυριβήλης)        

1969: Πεθαίνει από βρογχοπνευμονία ο συγγραφέας Στράτης Μυριβήλης( Μιχαήλ Σταματόπουλος). Γεννήθηκε  το 1892 στη Συκαμιά Λέσβου, πήρε μέρος ως εθελοντής σε τρεις πολέμους, τραυματίσθηκε, εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες και πήρε το κρατικό βραβείο πεζογραφίας.

1969: Αιματηρά επεισόδια ξεσπούν στην Ονδούρα λίγα λεπτά πριν λήξει ο ποδοσφαιρικός αγώνας με το Ελ Σαλβαντόρ. Χίλιοι είναι οι νεκροί και τα αίτια αποδίδονται στην αθρόα εισροή πολιτών του Ελ Σαλβαντόρ στην Ονδούρα και στις εκατέρωθεν συγκρούσεις.

1970: Πεθαίνει ο διπλωμάτης και πολιτικός Παναγιώτης Πιπινέλης. Γεννήθηκε το 1899 στον Πειραιά, διετέλεσε βουλευτής, υπουργός και μετά την παραίτηση το 1963 του Κων. Καραμανλή  πρωθυπουργός, ενώ επι δικτατορίας ήταν υπουργός εξωτερικών 1967-1969.

"Σαν Σήμερα"  19 Ιουλίου (φωτο)
(Αρχίζουν στην Μόσχα οι Ολυμπιακοί Αγώνες με μποϋκοτάζ από τα Δυτικές χώρες)

1980: Αρχίζουν στη Μόσχα οι 22οι Ολυμπιακοί Αγώνες με απούσες αρκετές δυτικές χώρες, λόγω του μποϋκοτάζ που κήρυξαν εξ αιτίας της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν.

1982: Στο χωριό Φαραντάτο της Ικαρίας γίνεται ο πρώτος πολιτικός γάμος μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Το ζευγάρι είναι ο Δημ. Μαύρος από τη Νάξο και η  Ικαριώτισσα Σταματούλα Πλακίδα 18 ετών.

1991: Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπούς, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη επισκέπτεται την Κρήτη.

"Σαν Σήμερα"  19 Ιουλίου (φωτο)
(Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα των ΗΠΑ με συμμετοχή όλων των κρατών)                   

1996: Πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ, η έναρξη των αγώνων της 26ης Ολυμπιάδας με την συμμετοχή 197 εθνών και 11.200 αθλητών. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ