Σαν σήμερα δημιουργήθηκε το 1ο Σταυρόλεξο

10
Σαν σήμερα δημιουργήθηκε το 1ο Σταυρόλεξο

Σαν σήμερα, στις 21 Δεκεμβρίου του 1913 δημοσιεύεται το πρώτο σταυρόλεξο στον κόσμο. Η δημοσίευση του έγινε στην εφημερίδα “Κόσμος της Νέας Υόρκης”. Δημιουργός του πρώτου σταυρόλεξου ήταν ο Άρθουρ Γουάιν. Ο Άρθουρ ήταν Άγγλος δημοσιογράφος και επιμελητής στα άρθρα με θέμα την ψυχαγωγία. Έχοντας εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα πάζλ της εποχής, σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα γρίφο σε σχήμα ρόμβου.

Η επιτυχία ήταν τεράστια μετά την κυκλοφορία του γρίφου σε σχήμα ρόμβου για τα δεδομένα της εποχής. Χιλιάδες γράμματα αναγνωστών έφταναν στην εφημερίδα που εργαζόταν ο Άρθουρ, ζητώντας νέα σταυρόλεξα.

Μέχρι τα τέλη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, όλη η Αμερική γνώριζε για το σταυρόλεξο. Η επέκταση στην Ευρώπη έφτασε στις 2 Νοεμβρίου του 1924, καθώς η εφημερίδα “Sunday Express”, προσθέτει για πρώτη φορά το σταυρόλεξο στις σελίδες ψυχαγωγίας της εφημερίδας.

Ενδιαφέρον προκαλεί, η πληροφορία ότι στην περίοδο του B’ Παγκοσμίου πολέμου, αρκετοί Άγγλοι με αγάπη για το σταυρόλεξο χρησιμοποιήθηκαν από τις συμμαχικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας για να σπάνε τους κώδικες των ναζί.

Πλέον, το σταυρόλεξο λύνεται από ανθρώπους σε όλη την υφήλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ