Ρίσκο η μετάδοση, στοίχημα το μπάχαλο

4

Ο Λουκάς Γεωργιάδης εξηγεί τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει το ρίσκο για την μετάδοση του ιού, ποντάροντας στο στοίχημα που έχει το μπάχαλο. Είναι πολιτικός εγκλωβισμός, ή εγκληματικός αμοραλισμός;


Η κυβέρνηση δίνει μάχη για να ελέγξει την πανδημία, την ίδια στιγμή που κάποιοι ημι-πιτσιρικάδες, κακοποιοί και χούλιγκανς… αγωνίζονται με εκδικητικότητα και μίσος, για να προκαλέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημία σε επίπεδο διασποράς του κορωνοϊού. 

Πολιτικά παράσιτα πουταυτίζονται με άδειους τενεκέδες προκαλούν πολυεπίπεδη “μόλυνση” στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, θέτοντας σε δοκιμασία τις αντοχές και την ανοχή του ελληνικού κράτους. Προκαλούν με τις συγκεντρώσεις τους, αποτελούν αιτία διασποράς του μολυσματικού ιού, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αδιαφορούν εάν θα προκαλέσουν θάνατο, στοχοποιούν τους θεσμούς της Πολιτείας και παίζουν με τα νεύρα και τις αντοχές της κοινωνίας. Συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, πολιτικοί αρχηγοί, στελέχη και ψυχοπαθή “τρολ” βρίσκονται σε πλήρη δράση και ονειρεύονται καταστάσεις 2008, νομίζοντας ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο. 

Πολιτικοί τυχοδιώκτες και υποκριτές δεν βάζουν πλάτη ώστε να μην χειροτερεύσει η κατάσταση σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, πουλάνε μαγκιά και κουνάνε το δάκτυλο για τις ΜΕΘ. Παίζουν θέατρο μπροστά σε χιλιάδες νοικοκύρηδες που αγωνιούν για το πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους ή για εργαζομένους που δεν ξέρουν εάν την επόμενη μέρα θα έχουν δουλειά. Οι πολιτικοί τζογαδόροι που επιδίδονται σε αυτό το κρεσέντο υποκρισίας, έχουν εξασφαλισμένες κάτι χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, διαθέτουν αστυνομική προστασία αλλά και περισσό θράσος. Ανέχονται (αν δεν ενθαρρύνουν…) έναν υπόσκομο που εμφανίζεται πρόθυμος να μολύνει κόσμο, να κάψει κόσμο και περιουσίες και να σκοτώσει οποιονδήποτε δεν ταιριάζει στο αρρωστημένο προφίλ του. 

Ένας… άχαστος πρώην πρωθυπουργός πουλάει… τρέλα και κατηγορεί την κυβέρνηση που νομοθετεί υπέρ της τάξης και κατά της ανομίας! Χύνει κροκοδείλια δάκρυα πίσω από τις σίγουρες παροχές που του εξασφαλίζει ο φορολογούμενος πολίτης, τον οποίο περιφρονεί. Μιλάει απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα, όπως ο υπόκοσμος, λέγοντας ότι αναλαμβάνει το ρίσκο της διασποράς του κορωνοϊού. Μόνο που ο αναλαμβάνων το ρίσκο και φέρων την κωδική ονομασία “άχαστος”, είναι εμβολιασμένος, ενώ οι αποδεχόμενοι το ρίσκο του, μετατρέπονται σε κινούμενες “βόμβες” για την κοινωνία, μη διστάζοντας να επιτεθούν εναντίον της, άμεσα ή έμμεσα, με τη χρήση και πραγματικών βομβών. 

Ένα κόμμα-έκτρωμα που… ρισκάριζε προ ετών την τύχη ενός ολόκληρου λαού, έχει… σκυλιάσει με την εικόνα που έχει η χώρα μας διεθνώς ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε σύγκριση με δεκάδες άλλες και μάλιστα προηγμένες. Μιλάει για αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά, πραγματικά είναι άξιο απορίας τι θα έλεγε ο επικεφαλής αυτού του κόμματος στον φίλο του και συγκυβερνήτη του Σάντσεθ στην Ισπανία, Πάμπλο Ιγγλέσιας, για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας εκεί. Στα πανεπιστήμια, το κόμμα του… άχαστου έχει πάει… κουβά. Δεν πέρασε το δικό του, δηλαδή η συντήρηση ενός καθεστώτος ανομίας από κακοποιούς και… εν αναμονή εγκληματίες. Δεν καταλαβάινουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι δεν έχουν ερείσματα στην κοινωνία, παρά μόνο στους κύκλους της ανωμαλίας. Βλέπουμε επίσης το θράσος όσων έχουν επενδύσει σε “φοιτητές”, “οικογενειάρχες” και “καθηγητές” που παρακινούν απροκάλυπτα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε εξέγερση και σε πράξεις βίας! 

Αυτό το συνονθύλευμα προβληματικών καταστάσεων και προσώπων δεν μπορεί να χωνέψει πώς ένας πρώην Αριστερός (Μιχάλης Χρυσοχοίδης) έχει γίνει ο εφιάλτης τους! Από την άλλη, η αρρώστια τους φτάνει στο σημείο να συκοφαντούν και να χαρακτηρίζουν τον σημερινό ηγέτη της χώρας, ως προστάτη κυκλώματος παιδεραστίας!!! Ο πάτος δεν έχει πάτο! Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι, ενεργούν τυχοδιωκτικά και κάποια στιγμή εκεί στην κυβέρνηση, θα πρέπει να δουν λίγο πιο… ζεστά, κάποια ζητήματα προστασίας της έννομης τάξης και το νομικό σκέλος δηλώσεων ή πράξεων που παραπέμπουν σε κατάλυση του κράτους και αξιόποινες πράξεις. Θεμιτός ο στόχος να θέλεις να γίνει πρωθυπουργός, αλλά οι αθέμιτες πρακτικές και η κάλυψη σε έκνομες πράξεις, στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα. 

Δεν ξεχνάμε ότι ένα εκτρωματικό σχήμα διακυβέρνησης έφτασε το 2015 να μας μιλάει για εγγύηση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας από τον Στρατό (!), ενώ δεν ξεχνάμε τους “δημοκράτες” που προσήγαγαν στην Κρατική Ασφάλεια πρώην σύντροφο τους, ο οποίος είχε ανέβει σε κλούβα διμοιρίας των ΜΑΤ και προπαρασκεύαζε την κατάλυση του πολιτεύματος, έξω από… συμβολαιογραφικό γραφείο όπου έβγαιναν στο “σφυρί” περιουσίες οφειλετών. Αν η Ιστορία είχε… στόμα, θα μας είχε καταραστεί για τους απίθανους τύπους που έπαιξαν την τύχη της χώρας στα ζάρια. Και ας αναλογιστεί ο ελληνικός λαός τις ευθύνες του όταν υπερψήφιζε τυχοδιώκτες που ανδρώθηκαν στις πλατείες, κεφαλαιοποιώντας συναισθηματικές καταστάσεις ενός λαού που δεν κατάλαβε τι έγινε, γιατί έγινε και πώς θα έπρεπε να βάλει πλάτη για να ξαναδούμε και πάλι φως στο τούνελ. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τον τύπο που θέλει να γράφουμε το όνομα του με ένα νι, για να μη χαλάσει το πρεστίζ, ενώ τρώει και πίνει εις υγείαν των κορόιδων σε μια… φτωχική βίλα με πισίνα, πουλώντας μαγκιά και φύκια για μεταξωτές κορδέλες!  

Όσο για τα στρατευμένα “τρολ” που αποτελούν τις ομάδες κρούσης του αναρχοαριστερού μορφώματος που κυβέρνησε τη χώρα, αυτά προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό… μπάχαλο! Κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους. Κόμμα και “τρολ” βλέπουν τις δημοσκοπήσεις, τους πιάνει αμόκ και προσπαθούν να ερμηνεύσουν με όρους παραλογισμού, αυτά που ο λογικός πολίτης θεωρεί ως δεδομένα και όχι ζητούμενα. Και για να μην κατηγορηθούμε για εμπάθεια, ας μας βρει κάποιος μία δήλωση ή μια ανάρτηση όπου να υπάρχει ρητή και αδιαμφισβήτητη αναφορά για αποθάρρυνση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων κλπ. Έστω μία! Καμία, θα πούμε εμείς. 

Το κόμμα του “White House” που καλύπτει αυτές τις συμπεριφορές, επικαλείται ως αιτία πρόκλησης του μπάχαλου, τις αποφάσεις της κυβέρνησης! Αυτές για τις οποίες ψηφίστηκε προ περίπου 2 ετών με αποκλειστικό σκοπό να τις εφαρμόσει. Απίστευτα πράγματα! Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός αυτού του μορφώματος είχε δηλώσει ότι αναλαμβάνει το ρίσκο να υπάρξουν πολλά κρούσματα λόγω διασποράς του κορωνοϊού! Και δεν ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες! Αλλά ποιιος να ξεσηκωθεί; Ο νοικοκύρης; Μα αυτός δεν είναι αναρχοκομμουνιστής και δεν κυκλοφορεί με σημαιάκια που γίνονται ρόπαλα, σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα τάγματα εφόδου, ενός άλλου κόμματος που δηλώνει κόμμα του λαού και έχει τρία γράμματα ως συντομογραφία! Επιστρέφοντας και πάλι στον… άχαστο, δεν γίνεται να μην επισημάνουμε ότι δεν τον απασχολεί εάν είναι ηθικός αυτουργός σε κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς. Άλλωστε, ο ίδιος είναι… εμβολιασμένος και ξέρει να αξιοποιεί τη διάθεση των πρόθυμων ταγμάτων εφόδου και της οργανωμένης αλητείας. Παίζει… μπάλα εκ του ασφαλούς και δεν είναι κορόιδο. Γιατί τα κάνει όλα αυτά ο… άχαστος; Μα επειδή βλέπει ότι με τον Μητσοτάκη έχει βρει τον… μπελά του. Έχει γίνει “πελάτης” του από τον Ιανουάριο του 2016 και σήμερα έχει εξελιχθεί στον καλύτερο… χορηγό του, μέσα από τις απανωτές γκάφες και τις αστείες πρωτοβουλίες και τα fake news που πάντα τον στέλνουν στον… κουβά! 

Ο… άχαστος παραθεριστής του Σουνίου έχει εξελιχθεί σε loser, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει να πορεύεται στον κατήφορο που έχει επιλέξει. Θέλει το μπάχαλο, γιατί ξέρει ότι ο Μητσοτάκης τον κρατάει πολύ γερά στο χέρι (πιο γερά δεν γίνεται…) για τα έργα και τις ημέρες της περιόδου διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εξ ου και η στοχοποίηση του πρωθυπουργού της χώρας όπως και της συζύγου του, με ενέργειες που προκαλούν απέχθεια σε έναν μέσο λογικό πολίτη. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν έχει καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν μας προξενεί καμία εντύπωση. Είναι ένα κόμμα που έχει συμβιβαστεί με “πιστόλια” του εκδοτικού και δημοσιογραφικού υποκόσμου, ο οποίος λειτουργεί στυγνά, τυχοδιωκτικά, βρώμικα και χωρίς στοιχειώδες ήθος. 

Ο… άχαστος ξέρει ότι ο Μητσοτάκης δεν αστειεύεται και δεν χαρίζεται. Και επειδή ο άχαστος είναι εκδκητικός τύπος, θέλει μέσα από την πρόκληση του μπάχαλου, να αποτελέσει υπολογίσιμο παίκτη και να διαπραγματευτεί το κουκούλωμα μείζονος σημασίας υποθέσεων που άπτονται του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (περίπτωση Novartis). Έχει στοχοποιήσει ό,τι πιο… ενοχλητικό ορθώνεται ως εμπόδιο στο αφήγημα του, αλλά πιθανόν να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι στο σημείο που βρισκόμαστε, η ταύτιση με το περιθώριο, είναι άκρως επιζήμια. Φοβάται πολύ γιατί όσο θα αποκαλύπτονται σπαρταριστές λεπτομέρειες των πεπραγμένων του “White House”, τόσο δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι δημοσκοπικά. Βέβαια, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν η “Χρυσή Αυγή” είχε υπερψηφίσει την απλή αναλογική. Δεν του… κάθισε καλά και εκεί του άχαστου, με αποτέλεσμα να μείνει… άχαστος τον Ιούλιο του 2019. 

Όλοι θυμόμαστε ότι στελέχη του έλεγαν δημοσίως, ότι είναι ευπρόσδεκτοι οι ψήφοι της “Χρυσής Αυγής”, έτσι ώστε να ισχύσει η απλή αναλογική στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, για να μην έρθει στα πράγματα ο Μητσοτάκης. Και είχαν πάρα πολλούς λόγους για να εύχονται κάτι τέτοιο, καθώς θα παρέμεναν ζωντανοί στην πολιτική σκακιέρα, ρυθμίζοντας ενεργά τις εξελίξεις. Αλλά δεν… πρόκαμαν. Δεν τους βγήκε αυτή η ζαριά, όπως και πάρα πολλές άλλες. Και ω της υποκρισίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση του περασμένου Οκτωβρίου έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου ανακοινώθηκε η ποινή για την εγκληματική οργάνωση της “Χρυσής Αυγής”. Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι με βάση τον ευνοϊκό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι σε 2-3 χρόνια, οι έγκλειστοι θα βγουν έξω! Βέβαια, ο ποινικός νόμος ήρθε για να βολευτούν τα δικά τους συντρόφια (αρχιδολοφόνοι και τρομοκράτες), ενώ βολεύτηκαν ποινικοί εγκληματίες, έμπροι ναρκωτικών, βιαστές, ληστές κλπ. 

Ο… άχαστος για να σώσει τη… σκούφια του, ακολουθεί τον μονόδρομο του χάους. Ούτε λίγο ούτε πολύ εκβιάζει τον Μητσοτάκη και την κοινωνία λέγοντας ότι αφού ψηφίζονται νόμοι για να μπει τάξη στη χώρα και στα πανεπιστήμια, “εμείς θα τα κάνουμε όλα… Νέα Σμύρνη”. Το ανέφερε ξεκάθαρα πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το συγκεκριμένο “δόγμα” παίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διάφορα ανώνυμα “τρολ” με δολοφονικά ένστικτα. Όπως και να το κάνουμε, αυτοί οι… άνθρωποι δείχνουν καθημερινά πώς εννοούν το… ιδεώδες για τον άνθρωπο. Μιλάμε για τον αναρχοχουλιγκανοκομμουνιστικό υπόκοσμο της καταστροφής και της συμφοράς! Δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να σχεδιάζουν ή να υλοποιούν καταστροφικά σχέδεια. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την καρέκλα και δείχνει μέσα από τις αψυχολόγητες, νευρωτικές και προκλητικές τοποθετήσεις του, ότι έχει χάσει και τη γη κάτω απ΄ τα πόδια του. Όλα έχουν πάει ανάποδα και μάλιστα πάρα πολύ ανάποδα! Οι πολλές… συριζανελιές της περιόδου 2015-2019 και η τραγική δημοσκοπική εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά απ΄ όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα και όσα… βαρβάτα έχει διαχειριστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τους έχει εξοργίσει. Βλέπουν ότι μόνο με την παλιά και… δοκιμασμένη συνταγή του μπάχαλου, μπορούν να πετύχουν κάτι. Δεν έχουν καταλάβει όμως, ότι η υπεράσπιση του μπάχαλου, τους χώνει ακόμη πιο βαθιά στην ανυποληψία. 

Η προκλητική αναισθησία του… άχαστου, να χαρακτηρίζει ως… υπαίτιο των συγκεντρώσεων τον πρωθυπουργό, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει επιλέξει την οδό της… τρέλας. Πουλάει τρέλα γιατί αυτυή κάνει “γκελ” στο κοινό που απευθύνεται. Επιδιώκει το μπάχαλο στα πανεπιστήμια γιατί η νομιμότητα και το ξεκαθάρισμα του τοπίου πλήττουν το αρρωστημένο του αφήγημα. Η κυβέρνηση δεν θέλει να υποχωρήσει, αλλά απροκάλυπτα ο… παραθεριστής του Σουνίου, την καλεί να υποχωρήσει, αν θέλει να υπάρχει ησυχία! Αυτά, μόνο στον υπόκοσμο της νύχτας, συμβαίνουν! Να θυμηθούμε επίσης και τι γινόταν όταν η χώρα έδινε μάχη στα σύνορα του Έβρου με τις κατευθυνόμενες ορδές εξαθλιωμένων μεταναστών από τους Τούρκους. Είχαμε τον αδελφό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με μια ομάδα “παρατράγουδων” να σηκώνει πανό στο Λονδίνο καταγγέλλοντας την Ελλάδα για δολοφονίες μεταναστών! Η αρρώστια τους δεν έχει τέλος! Τα λόγια χάνουν κάθε ουσία και πραγματικά, το ζήτημα τίθεται προς εξέταση από μία και μόνη επιστήμη: την ψυχιατρική. 

Ο… άχαστος, ζήτησε πέρυσι από τον Μητσοτάκη να μην προχωρήσει σε διερεύνηση των κραυγαλέων σκανδάλων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη σκευωρία της Νovartis, αλλά “έφαγε πόρτα”. Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα στην ηθική, θεσμική, δικαστική και κοινωνική κανονικότητα, για την οποία ο ίδιος είχε δώσει υποσχέσεις και είχε ορκιστεί πριν τις εκλογές του 2019. Δεν μπορεί να κάνει πίσω και ήδη έχουν αργήσει πάρα πολλές υποθέσεις, προφανώς λόγω και της δύσκολης κατάστασης της πανδημίας. Για την οποία φαίνεται ότι ο πολιτικός του αντίπαλος δεν θέλει να τελειώσει. Ακόμη και όταν ήρθαν τα εμβόλια δεν ήθελε να πιστέψει ότι αρχίζει να μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο “Ελευθερία”, το οποίο για τον… άχαστο, μπορεί να εξελιχθεί σε σχέδιο “Κόλαση”.  Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι απόλυτα… ξεκάθαρος απέναντι στον Μητσοτάκη:”Θα γίνει το δικό μου, θες δεν θες, γιατί έχω τον τρόπο μου για να τα κάνω όλα μπάχαλο στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, στις πλατείες”. Και ελπίζουμε στην κυβέρνηση να έχουν καταλάβει τι παίζει… 

Ο αδίστακτος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορεί να λέει στο εκλογικό σώμα “να, ορίστε για όλες τις φασαρίες, για το σπάσιμο των περιουσιών σας, τις καταστροφές και την κακή οικονομική σας κατάσταση, φταίει ο Μητσοτάκης, που δεν με ακούει και εξαγριώνει τον κόσμο με τις αποφάσεις του”. Δηλαδή ποιον κόσμο; Μερικούς δικούς του, οι οποίοι θέλουν να προκαλέοσυν θόρυβο, όπως οι άδειοι τενεκέδες! Βέβαια, δεν θα τολμά να ψελλίσει τη λέξη εκλογές, καθώς είναι απαγορευμένη. Και θα είναι για πάρα πολύ καιρό, για να μην πούμε, για χρόνια! Βέβαια, αν ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο πρώην ένοικος του Μαξίμου, θα χαλούσε ακόμη περισσότερο τον κόσμο, λέγοντας ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, “δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση”. Προβλέψιμος όσο και θλιβερός σε όλα τα επίπεδα, ο… παραθεριστής του Σουνίου! 

Ο ίδιος ξέρει ότι αυτή τη στιγμή είναι “καμμένο χαρτί” για την κοινωνία, αλλά θα προσπαθήσει να λειτουργήσει καιροσκοπικά και να κεφαλαιοποιήσει συγκυριακά ό,τι στραβό συμβεί στη χώρα, μπας και σπάσει ο… διάολος το ποδάρι! Εν ανάγκη, μπορεί να υποσχεθεί και πάλι τα πάντα στους πάντες. Από… Σεισάχθεια και επιδόματα στο εκλογικό σώμα, μέχρι αθρόα εισαγωγή μεταναστών στα ξένα κέντρα, ώστε να κερδίσει την εύνοια τους. Τώρα, αν οι δανειστές και οι εταίροι μας δεν έχουν βάλει μυαλό, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.. Θυμηθείτε τι έκανε το 2015. Έριξε “πιστολιά” 200 δισ. ευρώ στην οικονομία, ξέχασε τη Σεισάχθεια και τον ΕΝΦΙΑ, υπέγραψε το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, έστειλε ηλικιωμένοους στα ΑΤΜ, αφού έκλεισε τις τράπεζες, για να αισθανθούν… κομμουνιστές που περιμένουν το συσσίτιο. Μετά υπέγραψε την εκχώρηση όλη της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές για 99 χρόνια. Αλλά, μην έχουμε παράπονο. Μάθαμε τι σημαίνει Ριζοσπαστική Αριστερά και τι “φρούτα” βγάζει! Πάντως, ο ίδιος παρέμεινε… παιδί του λαού! Με “αποστειρωμένες” τις προσβάσεις στην Ηρώδου Αττικού από διμοιρίες των ΜΑΤ. Περασμένα μεγαλεία! Γιατί αλλιώς, τι σόι… Αριστερός είσαι; 

Ο μεγάλος αυτός “ηγέτης” που δεν έχει καταδικάσει το μπάχαλο των Εξαρχείων, δεν έχει αποκηρύξει δολοφόνους και εγκληματικά στοιχεία του χώρου του και ούτε καν έχει μπει στον κόπο να ζητήσει έστω με 2-3 λέξεις αυξημένη ατομική υπευθυνότητα από τους πολίτες, νομίζει ότι θα κερδίσει σε υπόληψη. Δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να πάρει στο τηλέφωνο μια κορυφαία ελληνική προσωπικότητα και πρώην πρωθυπουργό, τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος παρ΄ ολίγο να χάσει τη ζωή του από τρομοκράτες που του είχαν παγιδεύσει δέμα! Μιλάμε για τον άνθρωπο που… ξέρει πώς φτιάχνονται οι μολότοφ (διάλογος με κληρικό στη Λάρισα) και μπορεί να κάνει κηρύγματα “ενότητας”, λέγοντας ότι “εξαρτάται από ποια πλευρά της μολότοφ είσαι”! Κάθε μολότοφ που πέφτει καταχωρείται στο παθητικό του ΣΥΡΙΖΑ και όσο ο αρχηγός του δεν το καταλαβαίνει, τόσο πιο οδυνηρή θα είναι γι αυτόν η πραγματικότητα. Κάθε παράσιτο και κάθε εγκληματικό στοιχείο με το οποίο ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιεί αρνητικά τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, τα οποία επιταχύνουν την απαξία που έχει αυτό το κόμμα με βάση την κυβερνησιμότητα της περιόδου 2015-2019. 

Η φράση του Μάο “μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση”, αποτελεί μια μόνιμη επωδό τον “ευαίσθητων” αριστερών εγκεφάλων. Είναι το τελευταίο “χαρτί” του… άχαστου. Αν νομίζει ότι βρίσκεται στην περίοδο προ του 2015, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτεί. Αν δεν πάρει σαφή θέση καταδίκης για όλη αυτήν την αλητεία που καλύπτει, τότε θα τα βρει όλα μπροστά του. Το κρίσιμο κομμάτι της κοινωνίας που σκέφτεται με υγιή τρόπο, δεν πρόκειται να συγχωρήσει αυτούς που δεν σέβονται. Ο… άχαστος πιστεύει ότι θα τον κάνει “ήρωα” ο Μητσοτάκης, όπως έκανε… ήρωα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, επανήλθε το 1993 στην πρωθυπουργία. Αν έχει τέτοιες φαντασιώσεις, τότε μάλλον δεν έχει διαβάσει σωστά τα μηνύματα της εποχής. Έχει μετατραπεί σε κομπάρσο του πολιτικού παιχνιδιού και νομίζει ότι γίνει πρωταγωνιστής εν μέσω πανδημίας και μπάχαλου. Ας το ξαναψάξει λίγο καλύτερα, γιατί όλες του οι επιλογές έχουν καταλήξει στον… κουβά! 

Η πανδημία μέσα στους επόμενους μήνες θα ελεγχθεί και τότε θα αρχίσει να παίζει το… βιολί των κινητοποιήσεων για διεκδικήσεις. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει να ποντάρει στους μπαχαλάκηδες, στους εγκληματίες και στους χούλιγκανς. Ένας πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του, δεν ταυτίζεται με το περιθώριο. Εκτός αν γνωρίζει ότι απευθύνεται σε αυτούς που δεν σέβονται τίποτα γιατί και τον βολεύει και τους μοιάζει… 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play