Πρόεδρος του ΝΑΤ ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος

14
Πρόεδρος του ΝΑΤ ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος
Εύα Μαυρίδου
Εύα Μαυρίδου

Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΥΟΔΔ 335/26.4.2021) διορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος ως Πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Ο κ. Τσαγκαρόπουλος είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέχρι πρότινος ήταν Α’ Υποδιοικητής του e-EΦΚΑ.

Παράλληλα ο νέος πρόεδρος του ΝΑΤ είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, από τα βασικά στελέχη της σημερινής διοίκησης του δήμου.

Ο ίδιος αναφέρει σε λογαριασμό του στο facebook:

”Αποτελεί μεγάλη τιμή και συνάμα σημαντική προσωπική πρόκληση η απόφαση του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη και του Αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Π. Τσακλόγλου, να μου ανατεθούν τα καθήκοντα του Προέδρου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Το ΝΑΤ με έτος σύστασης το 1861, αποτελεί τον πρώτο και ως εκ τούτου πιο ιστορικό οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ένας σημαντικός κύκλος, και ως Πρόεδρος του ΝΑΤ που φέτος εορτάζει τα 150 ετη του, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αναβάθμιση του και την βελτίωση των παρεχομένων από αυτό υπηρεσίων. Υποχρέωση και συνάμα στόχος υψηλής σημασίας για τον σημαντικότερο κλάδο της Ελληνικής Οικονομίας, που είναι η Ναυτιλία.

Ως Πειραιώτης Δικηγόρος και πρώην Σύμβουλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έχω εμποτιστεί με την αγάπη στον χώρο αυτό και θα είναι ύψιστη τιμή η συνδρομή μου στην εθνική προσπάθεια να κρατηθεί ψηλά η σημαία της ελληνικής ναυτιλίας και ναυτοσύνης.

Ταυτόχρονα όμως κλείνει -προφανώς με επιτυχία – ένας άλλος πολύ σημαντικός κύκλος , που ξεκίνησε τον Αύγουστο του ’19 όταν και ανέλαβα την θέση του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ. Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα που πετύχαμε σε αυτόν τον κύκλο στα πεδία των αρμοδιοτήτων, που μου ανατέθηκαν σχετικά με την διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού (που ξεπερνά τους 8.000 υπαλλήλους), τις παροχές, τα ΚΕΠΑ και τη νομική υπηρεσία.

Κεντρικά σημεία της πορείας μου:

· Η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των ΚΕΠΑ με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία (εξέταση με ρ/β κατόπιν τηλ. Ενημέρωσης, εξασφάλιση των αναγκαίων όρων για την προστασία και από την πανδημία)

· Η επιτάχυνση και βελτίωση του συντονισμού της διαδικασίας των ΚΕΠΑ με διενέργεια του ιστορικά μεγαλύτερου αριθμού επιτροπών ανά έτος παρά τις αναστολές λόγω covid

· Η απλοποίηση διαδικασιών απονομής Παροχών και Υγείας, που οδήγησε στην ψηφιοποίησή τους κατά 90% (έξοδα κηδείας, κατασκηνώσεις, επίδομα ασθένειας, Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης, γνωματεύσεις για αναρρωτική άδεια και επίδομα μητρότητας).

· Η επίλυση του ζητήματος των απασχολούμενων υπαλλήλων μέσω ασφαλιστικών μέτρων και δικαστικών αποφάσεων (stage), με την επεξεργασία της διάταξης που οδήγησε στη μονιμοποίηση τους και στην διάθεσή τους στον αγώνα για την αντιμετώπιση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων

· Η επίλυση του ζητήματος των συντάξεων ΝΠΔΔ, που κατέστησε εφικτή την ολοκλήρωση της απονομής σύνταξης σε εκατοντάδες πρώην υπαλλήλους του φορέα

· Η επίλυση του ζητήματος των συνταξιούχων του πρώην ΤΠΞ

· Η διαχείριση του προσωπικού της κεντρικής διοίκησης για την απομακρυσμένη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα δυσλειτουργίας

· Η συμμόρφωση του φορέα με σειρά αποφάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά και η ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων της ΕΣΑΜΕΑ και άλλων κοινωνικών φορέων

· Οι εξοικονομήσεις που πέτυχε ο φορέας με την υλοποίηση ευρέως προγράμματος συστεγάσεων

· Η καταγραφή για πρώτη φορά του συνόλου της ακίνητης περιουσίας

· Η ενεργοποίηση του μηχανισμού αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας με ταυτόχρονη επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας όπως η παραχώρηση στον Δήμο Αθηναίων για την επίλυση του ζητήματος στέγασης ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων καθώς και χώρου του ΝΙΕΝ στα Μελίσσια στον Δήμο Πεντέλης για τη λειτουργία νηπιαγωγείου αλλά και στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την μεταστέγαση των υπηρεσιών του και όλα αυτά διασφαλίζοντας την περιουσία του φορέα.

· Ο εξορθολογισμός των διαδικασιών για αποτελεσματικότερη υπεράσπιση των συμφερόντων του Φορέα σε νομικό επίπεδο, με δίκαια κατανομή των δικαστικών υποθέσεων στους συνεργαζόμενους δικηγόρους που υπερβαίνουν τους 650 σε πανελλήνια κλίμακα.

· Η έναρξη της διαδικασίας καταγραφής του συνόλου των δικαστικών υποθέσεων του φορέα στο σύνολο της Επικράτειας, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή και η καταγραφή του ύψους των δικαστικών απαιτήσεων

Αυτό το έργο υλοποιήθηκε χάρη στην στήριξη των συνεργατών μου, της οικογένειας μου αλλά πάνω από όλα με τη συνδρομή των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, στους οποίους βρήκα τον βασικό συμπαραστάτη σε κάθε μου προσπάθεια.

Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα αδικήσω κάποιους που χωρίς τη θέληση μου θα ξεχάσω να αναφέρω.

Μπορώ όμως να αναφέρω ότι με έχει συγκλονίσει υπηρεσιακό στέλεχος, που ενώ γνώριζε ότι πλησιάζει το τέλος, μέχρι τρεις ημέρες προ του θανάτου, συνέχιζε με δική της επιμονή να εργάζεται, επειδή γνώριζε ότι ο θάνατός της θα καθυστερούσε κάποιους ασφαλισμένους από την λήψη της παροχής τους

Επίσης μπορώ να πω ότι έχει γεμίσει την καρδιά μου η αγάπη των παιδιών που υποδέχονται στην Πειραιώς τους εξεταζόμενους στα ΚΕΠΑ, πέρα από κάθε υπηρεσιακό καθήκον ή υποχρέωση.

Για τον λόγο αυτό ευχαριστώ όλους εσάς που με βοηθήσατε -παρά το δύσκολο της προσπάθειας- να πετύχουμε τόσο πολλά και που μέσα από αυτή την προσπάθεια δικαιώσατε την θέση μου ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε ηλεκτρονική μετεξέλιξη, θα υπάρχει πάντα ο Άνθρωπος (υπάλληλος, ασφαλισμένος, συνταξιούχος).

Προχωράμε δυνατά σε νέα ρότα, φαΝΑΤικά για νέες επιτυχίες”

 

Τα Θερμά συγχαρητήρια μας. Πάντα επιτυχίες !!

                                                          Η ομάδα του maroussi.city.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play