Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του καινοτόμου εργαλείου για την τουριστική ανάπτυξη DMΜOs

1

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMΜOs) από την ηγεσία του Υπ. Τουρισμού

Γ. Πατούλης: «Τουρισμός και πολιτισμός ισχυροί πυλώνες για την ανάπτυξη της Αττική μας και την ευημερία των πολιτών»

 

PST_5690-1000x667

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο και τις πρωτιές στη χρήση καινοτόμων εργαλείων προώθησης του τουριστικού προϊόντος που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής, όπως ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού, που πρώτη σύστησε η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο ο Τουρισμός να αποτελέσει επιταχυντή  για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών, αλλά και να καταστεί η Αθήνα και η Αττική  ένας διεθνής προορισμός 365 μέρες το χρόνο, εστίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής στο χαιρετισμό του στην ειδική εκδήλωση της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού κατά την οποία παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMMOs), ενός καινοτόμου εργαλείου για την τουριστική ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη συστήσει τον Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική», ρόλος του οποίου είναι η αξιοποίηση ευκαιριών, η συνεργασία και διασύνδεση των εμπλεκόμενων πλευρών με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση πόρων και δυνάμεων και την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων. Η λειτουργία μιας τέτοιας σύγχρονης και ευέλικτης δομής, έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει το έργο που πραγματοποιεί ήδη η Περιφέρεια Αττικής για την τουριστική ανάπτυξη, προς όφελος του τουριστικού τομέα, της περιφερειακής οικονομίας, και των τοπικών κοινωνιών της Αττικής.

Αναφερόμενος σχετικά, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ως Περιφέρεια Αττικής κερδίζουμε συνεχώς πρωτιές με την πρωτοπορία μας στην εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων για την προώθηση του brand name «Αττική». Με οργανωμένο σχέδιο, χτίζουμε μία νέα ισχυρή Αττική, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού, γεγονός που θα αποτυπωθεί σε σημαντική αύξηση των εσόδων και της απασχόλησης. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς καταρτίζουμε το πλαίσιο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού 365 μέρες το χρόνο με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Διαρκής στόχος μας είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, αναπτύσσοντας εμβληματικά γεγονότα πολιτισμού, αθλητισμού, θεματικά τουριστικά προϊόντα και μοναδικές εκδηλώσεις. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής, είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους στρατηγικούς στόχους της μετάβασης στην αειφορία, την αστική βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, συνεχίζοντας να επενδύουμε στο ισχυρό δίπολο τουρισμός – πολιτισμός, με εμβληματικά έργα ισχυροποιούν την πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη,  ολοκληρώνοντας και αναδεικνύοντας εμβληματικά πολιτιστικά τοπόσημα της Αττικής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Β.  Κικίλιας επισήμανε ότι οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών είναι  ένα σύγχρονο εργαλείο marketing και management στον τουρισμό, το οποίο επεξεργάστηκε το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να βοηθήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε ό, τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και κυρίως τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε επίσης την περιφερειακή- τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς του κλάδου και τους επαγγελματίες να συμμετέχουν στα προγράμματα έργων υποδομής και ανάπτυξης του RRF προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στον Τουρισμό  ο κ. Γιάννης Ρέτσος (πρόεδρος Σ.Ε.Τ.Ε), ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός (προέδρος ΞΕΕ), ο κ. Γρηγόρης Τάσιος (πρόεδρος ΠΟΞ), ο κ. Δημήτρης Κουτούκης (Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΕΤ), ο κ. Yu Zenggang (Προέδρος ΟΛΠ), η κα Θεοδώρα Ρήγα (Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΟΛΘ) και ο κ. Γιάννης Παράσχης (Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Ά. Γκερέκου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής για θέματα Τουρισμού  Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ο Δ. Καραβασίλης (μέλος ΔΣ ΕΟΤ), Λ. Τσιλίδης, (πρόεδρος HATTA), Ν. Μούσιος (CEO ΕΑΤΑ, Τουριστική Εταιρεία Δήμου Αθηναίων), Γ. Βερνίκος (Γενικός Γραμματέας ΙΝΣΕΤΕ & αναπληρωματικό μέλος ΣΕΤΕ), και Ι. Παπαδοπούλου (Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing Δ.Α.Α).

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/0ppK4bS5taI

PST_5167-1000x719
PST_5206-1000x719
PST_5270-1000x719
PST_5282-1000x718
PST_5318-1000x719
PST_5564-1000x719
PST_5594-1000x719
tourism-1000x667

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play