Προτεραιότητα η ασφάλεια των παιδιών: ολοκληρώθηκαν και οι δεύτεροι μετασεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία του Δήμου.

9

Με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχώρησε και συνεχίζει να εξαντλεί κάθε δυνατή ενέργεια για να διασφαλισθεί ότι τα σχολεία της πόλης θα λειτουργήσουν χωρίς θέματα μετά τους σεισμούς του καλοκαιριού. Άμεσα, την επομένη κιόλας του μεγάλου σεισμού στα τέλη Ιουλίου,  κλιμάκιο της δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε τον πρώτο έλεγχο σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου, ενώ το επόμενο διάστημα – μετά από αίτημα του δημάρχου – τα συνεργεία της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) έκαναν με τη σειρά τους εντατικότερους ελέγχους στα σχολικά κτίρια. Οι έλεγχοι της ΚΤΥΠ ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οπότε και κοινοποιήθηκε το πόρισμά τους στον Δήμο.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του Δήμου και της ΚΤΥΠ, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων αποδείχθηκαν άρτιες και ασφαλείς, ενώ πρόβλημα παρουσιάζουν μόνο συγκεκριμένες αίθουσες και χώροι στο 1ο Γυμνάσιο, το 4ο και 5ο Δημοτικό (χαρακτηρισμός κατηγορίας Γ και Δ).

Για να συζητήσουν την κατάσταση των συγκεκριμένων σχολείων, τις ενέργειες αποκατάστασης, αλλά και λύσεις για να μην αναστατωθεί σημαντικά η σχολική ζωή, ο δήμαρχος κάλεσε σύσκεψη στο δημαρχείο με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τους εκπροσώπους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, την αντιδήμαρχο, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, τους προέδρους των δημοτικών σχολικών επιτροπών, Μίνα Παναγιωτακοπούλου και Θεόδωρο Γραμματικό και τους υπεύθυνους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες κινήσεις: μελέτες και εργολαβίες, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να μπουν μπροστά και να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που θα χρειαστούν για να αποκατασταθούν τα κτίρια ώστε να μην υπάρχει θέμα για την ασφάλεια των μαθητών ενώ, παράλληλα, θα βοηθήσει την σχολική κοινότητα σε ό,τι αποφάσεις παρθούν για την ενδιάμεση λειτουργία των σχολείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play