Πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση ύψους 850 χιλ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής 

34

Πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση ύψους 850 χιλ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής 

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής με σημαντικά έργα υποδομών συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών» 

Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο της Ηλιούπολης ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για την Αναβάθμιση του Αστικού Περιβάλλοντος στη Λ. Ειρήνης η οποία αποτελεί κεντρικό οδικό άξονα της Ηλιούπολης. Το έργο, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, αφορά στην ανάπλαση συνολικά 6.300 τ.μ. κατά μήκος της λεωφόρου Ειρήνης και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. 

Σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κ. Σεφτελή και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σ. Γεωργάκη επισκέφθηκε την περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε το έργο. 

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος εντάσσεται η αντικατάσταση του ασφάλτινου οδοστρώματος στις διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους και δημιουργία νέων, η κατασκευή υποδομών φωτισμού, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, καθώς και η ανάπτυξη υποδομών ποτίσματος. 

Με αφορμή την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις 

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης:

Σήμερα επιβλέψαμε μαζί με το Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο τεχνικών έργων την κα Κοσμίδη το έργο στη Λ . Ειρήνης. Με παρεμβάσεις που κάναμε καταφέραμε να ξεπεραστούν μια σειρά από δυσκολίες που εμπόδιζαν την ολοκλήρωση του. Χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς πρόκειται για ένα έργο το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ειδικά των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι πλέον, με τις κατάλληλες και απαραίτητες παρεμβάσεις, μπορούν να κινούνται χωρίς προβλήματα σε μια σύγχρονη πόλη. Με τα έργα που υλοποιούμε στην Ηλιούπολη, (έργα υποδομής, έργα ομβρίων, ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, κ.α.) συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην αντιπλημμυρική προστασία και στην ασφάλειας των πολιτών. Μαζί με το δήμαρχο με τον οποίο είμαστε σε αγαστή συνεργασία θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον έργα. 

Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης

Είμαστε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπου ολοκληρώθηκε πλέον και επίσημα το έργο της ανάπλασης της λεωφόρου Ειρήνης. Πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση όλων των πεζοδρομίων με κυβόλιθους, έγιναν ράμπες ΑΜΕΑ, έγινε η τοποθέτηση των διαβάσεων και πλακών για άτομα με προβλήματα όρασης. Έτσι βλέπετε ότι ο κεντρικότερος και εμπορικότερος δρόμος της πόλης μας πλέον έχει αναπλαστεί και η Λ. Ειρήνης είναι επισκέψιμη και προσβάσιμη. Πρόκειται για έναν από τους εμπορικότερους δρόμους του δήμου μας καθώς το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων της πόλης βρίσκονται εδώ. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδότησε το έργο. Θα δείτε να υλοποιούνται και άλλα έργα τα επόμενα χρόνια. Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και με την αξιοποίηση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα στην πόλη μας. Ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Πατούλη για την παρουσία του εδώ και την ευκαιρία να κάνουμε μία σύντομη ξενάγηση στο έργο που ολοκληρώθηκε επίσημα σήμερα. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play