Ο Δήμος Πεντέλης στο πρόγραμμα πυροπροστασίας οικισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

6
Ο Δήμος Πεντέλης στο πρόγραμμα πυροπροστασίας οικισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με την υπ. αριθμ. 3128/ 12-6-2024 απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Πεντέλης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου ‘Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024’ στον Άξονα Προτεραιότητας 6 που αφορά στην  ‘Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ α΄ βαθμού με περιαστικά δάση’.

Το ποσό της χρηματοδότησης που εγκρίθηκε για τον Δήμο μας είναι 350.000ευρώ.

‘Με μεθοδικότητα, πετύχαμε άλλη μια σημαντική χρηματοδότηση προς όφελος της πόλης και των δημοτών για το τόσο σοβαρό θέμα της πυροπροστασίας. Είμαστε μέσα στους 12 πρώτους δήμους που εντάχθηκαν για να ενισχύσουμε την πυροπροστασία σε όλο τον δήμο’ , δήλωσε η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ