Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου» στην Κύπρο

2

Στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου» στην Κύπρο συμμετείχε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ. Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ενίσχυση της μνήμης του κυπριακού ελληνισμού και την υπενθύμιση για την ανάγκη επιστροφής και δικαιοσύνης σε ότι αφορά στην κατοχή που βιώνει το νησί.

Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν, ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, χαιρετισμούς επισήμων, πολιτιστικές δραστηριότητες με ποίηση, προβολές, χορόδραμα και τραγούδια που σημάδεψαν τους αγώνες του κυπριακού λαού καθώς και τιμητικές τελετές όπως η 44η Αντικατοχική Πορεία στον Αστρομερίτη όπου και πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο πεσόντων και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, σε δηλώσεις του τόνισε:  «H επίσκεψή μας στην Κύπρο, είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον κυπριακό λαό και να επαναλάβουμε τη δέσμευσή μας για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ιστορία μας είναι κοινή, οι αγώνες μας ενωμένοι και οι εκδηλώσεις αυτές, μας θυμίζουν ότι, η μνήμη είναι δύναμη. Οι προσπάθειές μας για δικαίωση δεν πρέπει να σταματήσουν».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο Νίκος Μπάμπαλος, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τοπικούς φορείς, να ανταλλάξει απόψεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νησί και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των Δήμων Ηρακλείου Αττικής και Μόρφου. Άλλωστε, θυμίζουμε, πολύ πρόσφατα ο δήμαρχος Μόρφου με αντιπροσωπεία του δικού του Δήμου είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο Αττικής.

Η επίσκεψη στην Κύπρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναδεικνύει τη σταθερή υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στην επανένωση του νησιού και την ενίσχυση της κοινοτικής συνεργασίας.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου» στην Κύπρο

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου» στην Κύπρο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ