ΟΑΕΔ: Τα δύο «άγνωστα» επιδόματα με τους χιλιάδες δικαιούχους

125

Δύο επιδόματα χορηγεί ο ΟΕΑΔ τα οποία αφορούν χιλιάδες δικαιούχους που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού, τα οποία ωστόσο δεν είναι ευρέως γνωστά στους πολίτες.

Α) Ειδικό επίδομα μετά από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων

Το ειδικό βοήθημα απευθύνεται σε εκείνους τους ασφαλισμένους που δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης. Παράλληλα, στις προϋποθέσεις για τη χορήγησή του περιλαμβάνεται η ανεργία για τρεις μήνες και η πραγματοποίηση στην ασφάλιση ανεργίας 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα έως και τρεις φορές μέσα στο ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Β) Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

Το συγκεκριμένο επίδομα, ύψους 200 ευρώ τον μήνα, μπορούν να το λάβουν όσοι είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 20 έως 66 ετών και θα πρέπει να έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά. Παράλληλα, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.

Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, ενώ θα πρέπει να παραμένουν…..

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play