Μπήκαν υπογραφές στην συμφωνία Δήμου Ηρακλείου Αττικής και ΤπΔ για την χρηματοδότηση της ανανέωσης του δημοτικού φωτισμού

15

Την σύμβαση της χρηματοδότησης της αντικατάστασης του συνόλου του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα συστήματα LED υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Πλέον η εν λόγω παρέμβαση μπαίνει στην τελική ευθεία και, εάν όλα πάνε καλά, η πόλη θα αποκτήσει μέσα στο επόμενο διάστημα καινούργια φώτα.

Η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Με την συγκεκριμένη παρέμβαση τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: Αφενός οι γειτονιές θα γίνουν πιο φωτεινές και πιο ασφαλείς. Αφετέρου, με την χρήση των νέων συστημάτων η κατανάλωση ενέργειας και το κόστος της ηλεκτροδότησης του δημοτικού δικτύου θα πέσει αισθητά κάτι που είναι περιβαλλοντικά φιλικότερο, αφήνει δε παράλληλα περιθώρια για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών σε βάθος χρόνου. Η αντικατάσταση των σημερινών λαμπτήρων φωτισμού με λαμπτήρες LED, θα οδηγήσει σε μείωση από 80% ως και 90% της απαιτούμενης ενέργειας και των αντίστοιχων δαπανών.

«Στόχος και ευχή όλων να τελειώσει γρήγορα η περιπέτεια με τον κορονοϊό και να βγούμε και πάλι στο φως. Εμείς φροντίζουμε, λοιπόν, η επόμενη μέρα να βρει την πόλη μας φωτεινή όσο ποτέ. Υπάρχει αύριο και εμείς δεν σταματάμε να δουλεύουμε για αυτό», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play