Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού του Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα

35
καθαρή παραλία
καθαρή παραλία

Γ. Πατούλης: «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν να διατηρήσουν καθαρό, όμορφο και ασφαλές το Πάρκο Σχινιά,  το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής»

 

Διήμερη δράση καθαρισμού του Πάρκου Σχινιά πραγματοποιείται αύριο  Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής. Η σχετική ενέργεια υλοποιείται σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης για την προστασία του Πάρκου.

Σημείο συνάντησηςέχει οριστεί η είσοδος του Πάρκου Σχινιά, 300 μέτρα μετά την πύλη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά, ενώ η στάθμευση θα πραγματοποιείται στο parking του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στο Σχινιά.

Στον καθαρισμό που διενεργείται  με το συντονισμό της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ,  συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), ο Δήμος Μαραθώνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο φορέας διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά, η κυνηγετική ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής  και η Ram Europe.

Με αφορμή τη δράση, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν να διατηρήσουν καθαρό, όμορφο και ασφαλές το Πάρκο Σχινιά  το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής. Προσκαλούμε όλους τους πολίτες ναστηρίξουν τις δράσεις μας. Η κινητοποίησή μας κρίθηκε αναγκαία μετά από ευρεία σύσκεψη, την οποία συγκαλέσαμε πρόσφατα στην Περιφέρεια Αττικής και τη διαπίστωση ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο Πάρκο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play