Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα το Μαρούσι τίμησε την Επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821 και γιόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

8
Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Η 25ης Μαρτίου είναι μέρα φωτός, δόξας και εθνικής αθανασίας»

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα το Μαρούσι τίμησε τη διπλή γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη του νικηφόρου  απελευθερωτικού αγώνα  του 1821.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις απόδοσης τιμών στους ήρωες του ’21, με τη συμμετοχή σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Περιφέρειας Αττικής, του Ιερού Κλήρου και των Τοπικών Αρχών, καθώς και πλήθους πολιτών, κορυφώθηκαν ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στη Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων στην πλατεία Ηρώων από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τους Φορείς της πόλης και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η παρέλαση των μαθητών, των προσκόπων και οδηγών και των πολιτιστικών συλλόγων, υπό τους ήχους της δημοτικής μπάντας να παιανίζει πατριωτικά εμβατήρια, απέσπασε το ζωηρό χειροκρότημα του πλήθους των πολιτών, που με σύμμαχο των καλό καιρό πλαισίωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας  υπογραμμίζοντας το νόημα του 1821 ανέφερε:
«Η 25ης Μαρτίου είναι μέρα φωτός, δόξας και εθνικής αθανασίας. Είναι και η ημέρα της πανανθρώπινης σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι η ημέρα Εθνεγερσίας της Πατρίδας μας, που διδάσκει το καθήκον προς αυτήν και την αγάπη για την ελευθερία.

Η σημερινή επέτειος 202 χρόνια μετά, θα είναι εσαεί ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός, γιατί παράλληλα με την αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών του λαού μας δημιουργεί προοπτική αναστοχασμού για το παρόν και κυρίως το μέλλον της Πατρίδας μας.

Το νόημα του 1821 συνοψίζεται στις λέξεις ελευθερία , μέσω του αγώνα για να κρατάμε τη Δημοκρατία μας σταθερή και να την ενισχύουμε και ενότητα, μέσω της αλληλεγγύης, της ομόνοιας και της ομοψυχίας απέναντι στις ποικίλες απειλές.

Αυτή είναι η ιστορική παρακαταθήκη, την οποία οφείλουμε να έχουμε ως πολύτιμό οδηγό πλεύσης σε ήδη δύσκολους καιρούς, αλλά και για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας.»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στην οποία ο Δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου απηύθυνε χαιρετισμό και αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες για την Εθνική Επέτειο.  Την εκδήλωση διάνθισαν με επετειακές ερμηνείες η Μικτή Χορωδία Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

Ο Δήμαρχος ο οποίος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με πολίτες, να ανταλλάξει ευχές και να δεχτεί τα συγχαρητήρια για τον στολισμό καθώς και τον διαρκή ευπρεπισμό στο κέντρο και άλλες γειτονιές της πόλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ