Με εννέα διαλέξεις ολοκλήρωσε την πρώτη του φάση ο Κύκλος Δια Βίου Εκπαίδευσης

3

Με εννιά διαλέξεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, οικονομικών και επιστημονικών θεμάτων, ολοκληρώθηκε ο πρώτος, πιλοτικός Κύκλος Δια Βίου Εκπαίδευσης, το πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς στην κατεύθυνση της διαρκούς κατάρτισης και ενημέρωσης των πολιτών. Τις εννιά αυτές συναντήσεις παρακολούθησαν δεκάδες άνθρωποι από το Ηράκλειο αλλά και γύρω περιοχές, ενώ ομιλητές ήταν καταξιωμένοι επιστήμονες, ειδικοί επί του εκάστοτε θέματος. Ασφαλώς, η παρακολούθηση όλων των διαλέξεων ήταν εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Μάλιστα, κάθε μια από αυτές τις διαλέξεις είναι αναρτημένη σε μορφή βίντεο στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr (ενότητα Προγράμματα – Κύκλος Δια Βίου Εκπαίδευσης) προκειμένου να τις παρακολουθήσουν όσοι και όσες δεν μπόρεσαν να το κάνουν από κοντά τις ημέρες των συναντήσεων.

Εκεί υπάρχει και η παρουσίαση από τον υπεύθυνο και οργανωτή του προγράμματος, καθηγητή Νίκο Ηλιάδη, ο οποίος, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, προετοιμάζει και τη νέα φάση του Κύκλου. Στόχος είναι με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2024 – 2025 ο Κύκλος να διαμορφωθεί ως μαθήματα, πλέον, επικεντρωμένων και διαδοχικών ενοτήτων που θα παρέχει εξέλιξη προόδου σε όσες και όσους παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, με κριτήριο την γνώμη τους.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ένας από τους λόγους που στην πιλοτική φάση ο Κύκλος κάλυψε ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων. Προκειμένου να υπάρξει επαφή του κοινού με πολλά πεδία γνώσης και, ακολούθως, να μετρηθούν οι τομείς που ενδιαφέρουν για περαιτέρω εξειδίκευση στην κανονικά, πλέον, μορφή του προγράμματος.

Αναλυτικά οι εννιά διαλέξεις που δόθηκαν με τον ομιλητή ή ομιλήτρια αντίστοιχα:

“Διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργικές βιομηχανίες”, Γιώργος Δαρεμάς Διδάκτορας Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sussex U.K.)

“Χειμερινές ιώσεις, εμβόλια και απαντήσεις του οργανισμού”, Ευθύμιος Παρώνης, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας, MSc, PhD

“Εφηβεία και Διαδίκτυο”,  Σταυρούλα Σουλτάνη, Ψυχολόγος MSc, Άννα Μελαδάκη, Κοινωνική Λειτουργός

“Διαδίκτυο και Οικογένεια Ασφάλεια Διαδικτύου για όλη την οικογένεια”, Χρήστος Σκοπετέας Μηχανικός πληροφορικής. IT Manager Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

“Διατροφή στην παιδική  ηλικία”, δρ Δημήτριος Μπιτσάνης , Κλινικός Διαιτολόγος (αρχείο παρουσίασης ΕΔΩ)

“Οι αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και η συνολικότερη εικόνα στα κόκκινα δάνεια”, Γεωργία Φ. Βαχαρίδη, Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

“Ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτογνωσίας και καλής επικοινωνίας”, Βίκυ Τσιανίκα ,MSc «in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning» Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πτυχιούχος Θεατρολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ. Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BTEC IN THERAPEUTIC COUNSELLING QCF. Πτυχιούχος Δημοσιογράφος  ΕΡΤ       

“Η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα το 2024”, Πολυχρόνης Ξυπολιάς, Senior Ασφαλιστικός και Επενδυτικός σύμβουλος στην ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ

“Τραπεζική Πραγματικότητα”, Ανδρέας Καραδάκης, τραπεζικό στέλεχος, υποδιευθυντής Εθνικής Τράπεζας

«Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν και κάθε μία από τους επιστήμονες και ειδικούς που εθελοντικά παρουσίασαν τις εννέα αυτές διαλέξεις, τις οποίες παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες μας, δίνοντάς μας το έναυσμα να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το εγχείρημα ώστε να συμβάλλουμε στην διαρκή εκπαίδευση της τοπικής μας κοινωνίας. Λέμε πάντα ότι ενημερωμένος πολίτης είναι ο πολίτης που μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά, να θωρακίσει την ποιότητα της ζωής του, να προσφέρει με τη σειρά του περισσότερο στην κοινωνία», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ