Με απόφαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ, κατόπιν εισήγησης του Α’ Αντιπροέδρου και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, θα διανεμηθούν 140.000 υγειονομικές μάσκες προστασίας για εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας

21
Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση στέκεται ενεργά στο πλευρό του ιατρικού προσωπικού της χώρας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για την καλύτερη προστασία των πολιτών»

 

Μετά από σχετική εισήγηση του Α’ Αντιπροέδρου, Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ αποφάσισε ομόφωνα, τη διανομή 140.000 μασκών υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Ειδικότερα από 40.000 μάσκες θα δοθούν στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και οι υπόλοιπες 100.000 θα μοιραστούν στις υπόλοιπες Περιφέρειες, με τον αριθμό να ενισχύεται σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων COVID 19, που παρατηρείται στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Οι μάσκες προορίζονται για το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλες δομές υγείας της χώρας.

Κατά τη εισήγησή του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως «είναι αυτονόητο καθήκον της Αυτοδιοίκησης να στηρίξει ενεργά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης» και επισήμανε: «Συμβάλλουμε ενεργά στην εθνική προσπάθεια στην καλύτερη θωράκιση του υγειονομικού μας προσωπικού και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε επαρκώς, ένα ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης του COVID 19. Είμαστε στο πλευρό του υγειονομικού μας προσωπικού και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το πολύτιμο έργο τους με όσα μέσα διαθέτουμε, μέχρι η χώρα να βγει από αυτή την υγειονομική κρίση».

Γ. Πατούλης
Γ. Πατούλης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play