Μαθήματα ιστορίας με την ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου

60
Μαθήματα ιστορίας με την ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου

Μία νέα σειρά μαθημάτων ιστορίας με την Μαρία Ευθυμίου αρχίζει από το Σάββατο 25 Μαρτίου και κάθε Σάββατο στις 18:00, στο κανάλι της Βουλής.

Τα μαθήματα ιστορίας της ομότιμης καθηγήτριας Ιστορίας στο ΕΚΠΑ, είναι οργανωμένα σε θεματικούς κύκλους, απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων κι έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό.

Η γοητεία των μαθημάτων έγκειται στον χαρισματικό τρόπο με τον οποίο η Μαρία Ευθυμίου αφηγείται την ιστορία, δένοντας τα γεγονότα που συνήθως μαθαίναμε αποσπασματικά και κατακερματισμένα, σε ένα ενιαίο και συνεχές όλο, στην αμεσότητα, τη θεατρικότητα και το χιούμορ με τα οποία η ιστορικός και συγγραφέας ζωντανεύει την κάθε εποχή, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Κυρίως όμως έγκειται στη δυνατότητα αυτογνωσίας που τα μαθήματα προσφέρουν, γιατί όπως λέει και η ίδια «δημιουργώντας μίαν ατραπό στοχαστικής διαφυγής από το τώρα, η ιστορία, σε δύσκολους καιρούς, ανοίγει ορίζοντες που επιτρέπουν την επανατοποθέτηση του εαυτού μας στο σήμερα, την εκ μέρους μας αναπροσέγγιση της κοινωνίας μας και του κόσμου».

Ο νέος κύκλος με τίτλο «Αντέχοντας στον χρόνο», επικεντρώνεται στην Ιστορία του Νέου Ελληνισμού (13ος – 19ος αιώνας).

Θα μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 20:00, ενώ θα αναρτηθεί και στο Ertflix.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play