Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών: 1η συνάντηση περιόδου

14

Την Τετάρτη 14/12/2022 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, για τη σεζόν  2022-2023, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονίστριες τις κυρίες Φωτεινή Κωστάκου και Δέσποινα Πικοπούλου, συγγραφείς του παιδικού βιβλίου « Άγγελος Σικελιανός, ένας ονειροπόλος ποιητής».

Το ξεκίνημα έγινε με την γνωριμία των συγγραφέων με τα παιδιά και στη συνέχεια η κ. Κωστάκου έκανε μια μικρή εισαγωγή στη ζωή του ποιητή και σε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του και εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο που ο ίδιος σκεφτόταν και έγραφε. Επίσης μίλησε στα παιδιά για την αγάπη του ποιητή για τη φύση, για τα ζώα, για τη μυθολογία και τα ταξίδια. Έπειτα ακολούθησε ηχητική αφήγηση της ιστορίας του βιβλίου ενώ παράλληλα οι συγγραφείς ξεφύλλιζαν το βιβλίο δείχνοντας στα παιδιά τις εικόνες της ιστορίας που άκουγαν. Αφού τελείωσε η αφήγηση, έγινε συζήτηση με τα παιδιά για το τι τους άρεσε από την ιστορία και ποια ήταν τα πράγματα που τα εντυπωσίασαν. Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στις συγγραφείς, στις οποίες εκείνες απαντούσαν με χαρά και βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν την ιστορία. Μίλησαν επίσης για τα σύμβολα του ποιητή (ρόδι , σταφύλι, στάχυ) τα οποία συμβολίζουν την ενότητα και συζήτησαν για τη σημασία της ενότητας ανάμεσα στους ανθρώπους.

Στο τέλος, τα παιδιά έφτιαξαν πολύ όμορφες ζωγραφιές ενώ ζωγράφισαν και σχετικά θέματα που περιέχονται και στο εκπαιδευτικό φύλλο δράσεων «Στο σπίτι του ποιητή». Αποχαιρέτησαν τις συγγραφείς και έκαναν ευχές για τα Χριστούγεννα που έρχονται. Δανείστηκαν βιβλία φεύγοντας χαρούμενα

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ