Κόντρα κυβέρνησης – δήμων για εκδηλώσεις και καρναβάλια

2
Κόντρα κυβέρνησης – δήμων για εκδηλώσεις και καρναβάλια

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου λήψης προληπτικών μέτρων λόγω του κοροναϊού COVID-19.
Μπορεί η Ελλάδα μέχρι στιγμής να μετρά λίγα κρούσματα όμως η αναστάτωση είναι μεγάλη και το πλήγμα που μετρούν οι δήμαρχοι στις τοπικές κοινωνίες εξίσου μεγάλο.
Ιδιαίτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Πάτρας καθώς το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί πλέον θεσμό ενώ ο Δήμαρχος ζητά αποζημίωση από την κυβέρνηση και υπόσχεται ένα καθυστερημένα καλοκαιρινό καρναβάλι!
Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν και οι Δήμοι της Ξάνθης και του Ρεθύμνου όμως θα σεβαστούν την απόφαση του υπουργείου υγείας. Σε αναμονή δεύτερης ενημέρωσης βρίσκεται και ο Δήμος Κοζάνης ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου δήλωσε ότι όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε εξωτερικούς χώρους θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Όσον αφορά το Δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Αττικής ακυρώνουν όλες τις εκδηλώσεις για το καρναβάλι έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους. Το ίδιο ισχύει και από τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.
Η απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων αναμένεται να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπογραφή του οποίου δεσμεύει όλους τους δημάρχους της χώρας.
Η απόφαση του υπουργείου αφορά τις κάτωθι πόλεις, όπου πραγματοποιούνται μεγάλα καρναβάλια:
Ρέντη, Ρέθυμνο, Eδεσσα, Καστοριά, Ραφήνα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Ξάνθη, Μοσχάτο, Ζάκυνθο, Χίος, Μέθανα
Λευκάδα, Ναύπλιο, Σκύρος, Μυτιλήνη, Νάουσα, Αθήνα, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Πειραιάς, Περιστέρι
Κόρινθος, Αλιβέρι, Νιγρίτα, Καμένα Βούρλα, Ανδρος, Λαύριο, Λαμία, Φάρσαλα, Μαγούλα, Χαλκίδα, Λουτράκι, Νάξος, Σητεία
Κρέστενα, Καισαριανή, Σύρος, Ηράκλειο ,Θεσσαλονίκη, Χαϊδάρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ