Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα : νωρίς για ακριβείς οικονομικές προβλέψεις των επιπτώσεων του κοροναϊού

7

Νωρίς για ακριβείς προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, αλλά και τον κόσμο για το 2020, μετά από την επιδημία του κοροναϊού, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Το ΔΝΤ βρίσκεται ακόμη εξετάζει τις επιπτώσεις που θα έχει η επιδημία στην παγκόσμια οικονομία, είπε η Γκεοργκίεβα  η οποία βρέθηκε στο Μαρόκο για τη συζήτηση προετοιμασιών για τις συνόδους του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2021 στο Μαρακές.

Πρόβλεψη που έκανε το ΔΝΤ τον περασμένο μήνα αναφέρεται την άνοδο της παγκόσμιας ανάπτυξης από 2,9% το 2019, στο 3,3% το 2020 και  στο 3,4% το 2021.

Η Γκεοργκίεβα εξέφρασε την ελπίδα ότι – αφού περιοριστεί η επιδημία – μετά την απότομη υποχώρηση στην Κίνα θα υπάρξει εξίσου απότομη επάνοδος. Δεν θεωρεί απίθανο όμως οι επιπτώσεις να διαρκέσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στην Αργεντινή, η Γκεοργκίεβα είπε ότι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο και ότι αυτό θα είναι και το θέμα της συζήτησης τους με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Μάρτιν Γκούσμαν, ώστε να βοηθηθεί η Αργεντινή από το ΔΝΤ, κατόπιν βέβαια των κατάλληλων διαπραγματεύσεων που θα έχει με τους πιστωτές της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ