Κοινωνικό εργαστήρι ”Fabric Republic” και…ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΧΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!

85

 

Το Fabric Republic ξεκίνησε με τα γραφεία του στην οδό Κρέοντος 95 το 2017 ως μια τράπεζα διαχείρισης πλεονάζοντα ρουχισμού και κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια χαρις στην αγάπη και την στήριξη σας να ανθίσει και να ακμάσει δημιουργώντας έναν οργανισμό που υποστηρίζει την ηθική μόδα και προστατεύει το περιβάλλον.
Το Fabric Republic είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Συνολικά, στα χρόνια λειτουργίας του, έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασιών με περισσότερους από 70 φορείς προσφέροντας καθαρό ρουχισμό σε περισσότερους από 200.000 συνανθρώπους μας, οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Κοινωνικό εργαστήρι ''Fabric Republic'' και...ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΧΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!

Με στόχο κανένα ρούχο να μην πηγαίνει χαμένο, ξεκίνησε η δημιουργία του κοινωνικού εργαστηρίου Fabric Republic, το οποίο κατασκευάζει ρούχα και αξεσουάρ.

Ουσιαστικά, ως πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται ρούχα και υφάσματα που θα κατέληγαν σε χωματερές ενώ, όλα τα υλικά από τη συσκευασία έως το τελικό αντικείμενο είναι από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα. Στην παραγωγή εργάζονται άτομα από ευάλωτες ή ευπαθείς ομάδες με λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης ενώ όλοι οι μας συνεργάτες είναι μικρές τοπικές επιχειρήσεις.
 Όλα τα έσοδα των πωλήσεων διατίθενται για τις ανάγκες και τους σκοπούς της τράπεζας ρουχισμού. Ακολουθώντας ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας που βασίζεται στην ισότητα, την αλληλεγγύη, στη διατήρηση και βελτιστοποίηση των φυσικών πόρων και στο διαμοιρασμό.
Υποστηρίξετε κι εσείς το Fabric Republic κάνοντας φέτος τα δώρα σας από αυτό:
Συνέντευξη στη lifo από την Athena Pilitzidou

Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΙΑΣΙΣ, Υπεύθυνη Προγράμματος Fabric Republic

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play