Κοινή δήλωση αντιδημάρχων Ηλία Μπάρμπα και Μαριάννας Ζούρου για δημοσίευμα σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Μουρίκης

26

Κοινή δήλωση αντιδημάρχων Ηρακλείου Αττικής, Ηλία Μπάρμπα και Μαριάννας Ζούρου, για δημοσίευμα σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Μουρίκης:

«Είναι συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να μην ασχολείται με συγκεκριμένες εκδόσεις οι οποίες είναι ηλίου φαεινότερο ποια «γραμμή» έχουν, έχοντας την πίστη ότι οι πολίτες διαθέτουν το κριτήριο να καταλάβουν τι συμφέροντα εξυπηρετούν.

Υπάρχει όμως ένα όριο που εφημερίδα και ιστοσελίδα συγκεκριμένης έκδοσης έχει ξεπεράσει πλειστάκις, αυτό της καλλιέργειας και εκμετάλλευσης του φόβου στην τοπική κοινωνία με υπερβολικά ή και ψευδή «ρεπορτάζ». Τελευταία της «αποκάλυψη» τα γυμνά καλώδια ρεύματος στο καινούργιο κτίριο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Μουρίκης, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα για να παραδοθεί σύγχρονο και ανακαινισμένο στους δημότες.

Εάν έκαναν τον κόπο οι συντάκτες να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου για τη διασταύρωση του «αποκαλυπτικού» τους «ρεπορτάζ», θα έπαιρναν την εξής απάντηση που δίνει η τεχνική έκθεση των συνεργείων που ανέλαβαν την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου:

«Σχετικά με το ερώτημα σας, για το καλώδιο το οποίο βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην είσοδο του κτιρίου, σας ενημερώνουμε ότι είναι καλώδιο σύνδεσης internet κλπ. Η θέση του δε, τόσο σε μήκος όσο και σε ύψος, επιλέχθηκε κατόπιν υποδείξεως από τους τεχνικούς του ΟΤΕ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη αιτηθεί την σύνδεση του καλωδίου και αναμένεται η έλευση των τεχνικών του ΟΤΕ»

Προφανώς όταν η ενημέρωση επιδιώκεται να είναι μονόπλευρη, οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν εφαρμόζονται…»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ