ΚΗΦΙΣΙΑ: 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

20
περιβάλλον
περιβάλλον

ια τη σημερινή ημέρα περιβάλλοντος  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιώργος Σκορδίλης  τονίζει:

«Τη σημερινή ημέρα καθίσταται περισσότερο επίκαιρο  από ποτέ να συνειδητοποιήσουμε την αδιάρρηκτη σχέση που έχει η ανθρώπινη φύση με το φυσικό  περιβάλλον. Να αναλογιστούμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας σε σχέση με την προστασία του. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής καθίστανται ολοένα και πιο επώδυνες για τον άνθρωπο. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ. Να πάψουμε να επιλέγουμε την αναβολή και να μεταθέτουμε τους αναγκαίους στόχους για τα θέματα περιβάλλοντος σε  μεταγενέστερο χρόνο.Η ώρα για  γενικόλογες συζητήσεις και για υιοθέτηση  εύπεπτων λύσεων έχει προ πολλού παρέλθει. Το παράδοξο  είναι  ότι ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ εντούτοις ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ.Οι περιβαλλοντικές πολιτικές αποδεικνύονται ανεπαρκείς  τόσο σε κλίμακα πολιτικής βούλησης όσο και σε διάσταση  ατομικής  ευθύνης.

Αισιόδοξο  μήνυμα  ωστόσο αποτελεί η διαρκής  ευαισθητοποίηση των νέων. Το οικολογικό  κίνημα πρέπει να εμπνεύσει στην κατεύθυνση της παγίωσης  συμπεριφορών  φιλικών προς το περιβάλλον στην καθημερινότητά μας.

Ο Δήμος μας, προικισμένος με σημαντικό περιβαλλοντικό κεφάλαιο (ποταμός Κηφισός, ρέματα, περιαστικά δάση) είναι αποφασισμένος το κεφάλαιο αυτό και να το προστατεύσει και να το αναδείξει. Σύμφωνα με τον  Π.Ο.Υ.  και τον Ο.Ο.Σ.Α. η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις  πόλεις  δεν πρέπει να είναι λιγότερη  από 9 τμ ανά κάτοικο. Η αναλογία αυτή είναι δείκτης  ποιότητας  ζωής και οφείλουμε να τη διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο.

Παραμένει όμως ουσιαστικό αν και σε ποιο βαθμό το «πράσινο»  είναι  προσβάσιμο στους πολίτες και αρμονικά συνδεδεμένο με τον αστικό ιστό.

Ο Δήμος σχεδιάζει δράσεις για τη σωστή  πρακτική ανακύκλωσης, τη διασύνδεση με τα σημαντικά περιβαλλοντικά στοιχεία, με σκοπό τη διαρκή ανατροφοδότηση της οικολογικής συνείδησης. Προσπαθούμε έτσι να συμβάλουμε στην αποτροπή της καταστροφής που έρχεται…»

περιβάλλον
περιβάλλον

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play