Καλλιτέχνες του Δρόμου: Τα αηδόνια της Γκριζούπολης

269
Καλλιτέχνες του Δρόμου: Τα αηδόνια της Γκριζούπολης

«Καλλιτέχνης του δρόμου, σε γωνιές και πλατείες 

σε υπόγειες διαβάσεις και γνωστές συνοικίες. 

Τραγουδώ τ’ όνειρο μου, με μια μπάντα κρυμμένη 

σιωπηλά ψιθυρίζουν το σκοπό μου δυο ξένοι…»

Καλλιτέχνες του Δρόμου: Τα αηδόνια της Γκριζούπολης
  Όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου, σίγουρα θα τους συναντήσεις. Είναι οι λεγόμενοι καλλιτέχνες του δρόμουπου, με τη μουσική τους, δίνουν πνοή και έναν αλλιώτικο αέρα στους δρόμους της γκρίζας πόλης.

Καλλιτέχνες του Δρόμου: Τα αηδόνια της Γκριζούπολης

 Διέσχιζα την Ερμού. Κόσμος πολύς. Κόσμος που ψώνιζε, κόσμος που έτρεχε, κόσμος που απλώς έκανε βόλτα κι ανάμεσά τους κι όσοι επιστρέφαμε στη θαλπωρή του σπιτιού μας, έπειτα από άλλη μια εξουθενωτική ημέρα στη δουλειά. Περπατούσα βυθισμένη στις σκέψεις μου, ακούγοντας μουσική, ώσπου τον είδα να παίζει κιθάρα έξω από ένα κατάστημα και να ανοιγοκλείνει το στόμα του.

 Έβγαλα τα ακουστικά από τα αυτιά μου και με το που τον άκουσα, έψαξα κάποιο πεζούλι να κάτσω για λίγο να απολαύσω τα τραγούδια του. Ήταν ό,τι έπρεπε για να ηρεμήσω, να ακούσω ποιοτική ξένη μουσική και μια ζεστή καλή φωνή, δίχως μικρόφωνα και επεξεργαστές ήχου. 

 Άνθρωποι προσπερνούν, άλλοι κοιτούν φευγαλέα, άλλοι αφήνουν ψιλά κι είναι και κάποιοι που συμμετέχουν λίγο, αν γνωρίζουν το τραγούδι και μετά φεύγουν κι αυτοί. Τα παιδιά μόνο γυρίζουν το κεφάλι και κοιτάνε. Τα παιδιά… αυτά πάντα βλέπουν πιο ουσιαστικά τα πράγματα. Τα παιδιά πάντα ξεχωρίζουν και εκτιμούν το όμορφο και το καλό και δίνουν προσοχή σε πράγματα, τα οποία για εμάς τους μεγάλους έχουν δυστυχώς χάσει το νόημά τους.

Με έβλεπε που καθόμουν να τον ακούσω. Ήμουν η μόνη άλλωστε. Χαμογέλασε. Χαμογέλασα κι εγώ. Συνεννοηθήκαμε, μόνο από αυτό, για όσα γράφω παραπάνω. Κάποια στιγμή σταμάτησε. Άναψε τσιγάρο και συνέχισε, παίζοντας το επόμενο κομμάτι. Ένιωθε, όσα τραγουδούσε. Έβγαζε συναίσθημα το οποίο και σου μετέδιδε.

 Ύστερα από ένα μισάωρο, μάζεψε την κιθάρα του και όσα χρήματα του άφησαν. Φεύγοντας, με ευχαρίστησε και χάθηκε διακριτικά, ταπεινά και ανώνυμα στο “ασπρόμαυρο” πλήθος…

Καλλιτέχνες του Δρόμου: Τα αηδόνια της Γκριζούπολης Καλλιτέχνες του Δρόμου: Τα αηδόνια της Γκριζούπολης Καλλιτέχνες του Δρόμου: Τα αηδόνια της Γκριζούπολης

Λίγα λόγια για την αρθρογράφο …..

Το 2020 ήταν η σωστή στιγμή «παύσης» -πριν από την «επανεκκίνηση» στην ελευθερία του εαυτού μου. Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο και τον εαυτό μου, πιστεύω ότι μόνο το σπίτι μου μπορεί να έχει ταβάνι, όχι η ζωή μας. Λατρεύω την Ελλάδα, αγαπώ να μαθαίνω για κάθε τι ελληνικό και ταξιδεύω, χορεύοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Έχω ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό και δεν επαναπαύομαι ποτέ! Πολλά μικρά, απλά, αλλά σημαντικά πράγματα της καθημερινότητάς μας, δυστυχώς τα προσπερνούμε, δίνοντας έμφαση στην ύλη και σε καταστάσεις, που επιφανειακά και προσωρινά μας καλύπτουν. Γι’ αυτά τα σημαντικά μικροπράγματα, που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αγαπώ να γράφω στο blog μου www.styliani.gr, ελπίζοντας πως δεν είμαι η μόνη που ονειρεύεται για ένα λαμπρότερο αύριο και πράττει για έναν καλύτερο κόσμο!
Το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και τα κοινά, που πραγματεύεται το Maroussi.city, είναι τα στοιχεία αυτά, που αποτέλεσαν το κίνητρο για μια από κοινού προσπάθεια πάνω στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Στέλλα Ατλαμαζόγλου

Stella Atlamazoglou
Stella Atlamazoglou

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play