Ιστορικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη από το 2021: Σε επίπεδα… 2000 οι τιμές της δημοτικής φορολογίας, 20% μείωση για το ΦΗΧ

23

Οριστικοποιήθηκαν οι νέες μειώσεις στους συντελεστές της δημοτικής φορολογίας τις οποίες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα εφαρμόσει από το 2021, συμπληρώνοντας έτσι 5 συνεχόμενα χρόνια που προχωρά σε μείωση των σχετικών τιμών. Ο συνδυασμός της πρότασης της δημοτικής αρχής, με ενσωμάτωση των γόνιμων και ρεαλιστικών προτάσεων από πλευράς δημοτικών παρατάξεων, όπως ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, διαμορφώνει πλέον τα δημοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τους λοιπούς συντελεστές σε ποσά που ίσχυαν είκοσι, σχεδόν, χρόνια πριν, συνιστώντας αθροιστικά αυτά τα τελευταία χρόνια, τις μεγαλύτερες μειώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του Δήμου.

Αναλυτικά οι νέες, κυριότερες μειώσεις που θα ισχύσουν με τη νέα χρονιά:

  • Για τα σπίτια του Ηρακλείου, νέα μείωση 5,35% στους συντελεστές των δημοτικών τελών.
  • Για τις επιχειρήσεις, στοχευμένη μείωση 20% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για να στηριχθούν τα καταστήματα που επλήγησαν περισσότερο στην περίοδο της πανδημίας, με προοπτική ο συγκεκριμένος συντελεστής να μειωθεί περαιτέρω στην απευκταία περίπτωση που χρειαστεί να αναστείλουν εκ νέου τη λειτουργία τους μέσα στην επόμενη χρονιά.
  • Οι επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατά την διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα απαλλαγούν πλήρως από την καταβολή τελών για το διάστημα που παρέμειναν κλειστές.
  • Μείωση περίπου 20%, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ, στο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, ο οποίος, μετά από χρόνια πέφτει κάτω από το 1 ευρώ στα 0.85 λεπτά ανά τμ. (διαμορφώθηκε με ενσωμάτωση της πρότασης από την παράταξη ΠΝΟΗ Ηράκλειο).
  • Μείωση 50% στα τέλη που καταβάλουν οι πολίτες για τους κλειστούς χώρους στάθμευσης (ενσωμάτωση πρότασης από την παράταξη ΠΝΟΗ Ηράκλειο).
  • Και βέβαια, διατηρούνται οι ειδικές απαλλαγές που φτάνουν έως και το 100% έκπτωσης στις ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού όπως μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ κοκ καθώς και το 50% της μείωσης των δημοτικών τελών για τα δύο πρώτα χρόνια για κάθε νέα επιχείρηση που ανοίγει στο Ηράκλειο.

“Με χρηστή διαχείριση και σωστό νοικοκυριό καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε τις οικονομικές συνθήκες που μας επιτρέπουν να ελαφρύνουμε τους συμπολίτες μας”, τονίζει ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημητρόπουλος.

«Κάνουμε πράξη την υπόσχεσή μας να συμβάλλουμε διαρκώς και όσο μπορούμε στην ελάφρυνση του οικογενειακού αλλά και του επαγγελματικού προϋπολογισμού των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων του Ηρακλείου. Το κάναμε τα τελευταία 4 χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να μην το επαναλάβουμε και φέτος που μας έχει περισσότερο ανάγκη η τοπική κοινωνία λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας. Με μειώσεις για όλους, με γενναίες εκπτώσεις σε στοχευμένη κατεύθυνση προς τα καταστήματα που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα μέτρα για τον κορονοϊό και σε συνδυασμό με το γενικότερο πλάνο της Κοινωνικής Συμμαχίας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας στις ώρες της ανάγκης. Παραμένουμε σε εγρήγορση να πάρουμε και άλλα μέτρα υποστήριξης στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Ιστορικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη από το 2021: Σε επίπεδα… 2000 οι τιμές της δημοτικής φορολογίας, 20% μείωση για το ΦΗΧ

Ιστορικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη από το 2021: Σε επίπεδα… 2000 οι τιμές της δημοτικής φορολογίας, 20% μείωση για το ΦΗΧ

Ιστορικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη από το 2021: Σε επίπεδα… 2000 οι τιμές της δημοτικής φορολογίας, 20% μείωση για το ΦΗΧ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play