Η SpaceX εκτόξευσε τον τρίτο πύραυλο Falcon 9

1
Η SpaceX εκτόξευσε τον τρίτο πύραυλο Falcon 9

Η SpaceX εκτόξευσε τον τρίτο πύραυλο Falcon 9 το Σάββατο, στέλνοντας 54 δορυφόρους Διαδικτύου Starlink σε τροχιά χρησιμοποιώντας έναν ανακυκλωμένο ενισχυτή πρώτου σταδίου που πραγματοποιούσε το ρεκόρ της 15ης πτήσης του. Ήταν επίσης, η 59η εκτόξευση του κατασκευαστή πυραύλων από την Καλιφόρνια μέχρι στιγμής φέτος, διπλασιάζοντας σχεδόν το ρεκόρ του 2021.

Επικαλυμμένοι με αιθάλη από 14 προηγούμενες επανεισόδους, οι εννέα μηχανές Merlin του βετεράνου πρώτου σταδίου άναψαν με βρυχηθμό στις 4:32 μ.μ. EST, σπρώχνοντας ομαλά τον πύραυλο ύψους 229 ποδιών μακριά από το ιστορικό pad 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Η εκτόξευση ακολούθησε μια πτήση στην Καλιφόρνια, την Παρασκευή, που έβαλε σε τροχιά έναν δορυφόρο παρακολούθησης ωκεανών 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια πτήση Falcon 9 από τη Φλόριντα την Παρασκευή το απόγευμα που έστειλε δύο ευρυζωνικούς δορυφόρους SES μεσαίου ύψους στο διάστημα.

Η εκτόξευση του Starlink είχε προγραμματιστεί επίσης για την Παρασκευή, αλλά η SpaceX την καθυστέρησε για το Σάββατο για να «προτεραιοποιήσει» την εκτόξευση του SES.

Δεν είναι όλοι οι δορυφόροι ακόμα σε λειτουργία ή σε τροχιά, αλλά ο διαστημικός στατιστικολόγος Τζόναθαν ΜακΝτάουελ εκτιμά ότι 3.230 ήταν επιχειρησιακά για την πτήση του Σαββάτου.

Η SpaceX εκτόξευσε 31 Falcon 9 το 2021. Δύο ακόμη εκτοξεύσεις αναμένονται φέτος: άλλη μια πτήση Starlink από το ακρωτήριο Canaveral και η εκτόξευση ενός ισραηλινού δορυφόρου παρατήρησης της Γης από τη Διαστημική Βάση Δυνάμεων Vandenberg στη Νότια Καλιφόρνια. Αυτά θα ωθήσουν το σύνολο του SpaceX σε 61 εκτοξεύσεις το 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ