Η INTRASOFT μετακομίζει στο Μαρούσι

51
Η INTRASOFT μετακομίζει στο Μαρούσι

Σε ένα νέο πράσινο κτίριο γραφείων στο Μαρούσι αναμένεται να μετακομίσει το προσεχές διάστημα η Intrasoft.

Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται υπό ανέγερση, σε οικόπεδο που ανήκει στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Η κατασκευή του κτιρίου, που βρίσκεται επί της Φραγκοκλησιάς, είναι ήδη σε προχωρημένη φάση κατασκευής και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να παραδοθεί το προσεχές καλοκαίρι.

Το κτίριο θα πιστοποιηθεί με βάση τα πρότυπα προδιαγραφών LEED, που αφορά στην πιστοποίηση αειφορίας των κτιρίων και συνδέεται με τις βέλτιστες συνθήκες εντός τους, δηλαδή τη βελτιωμένη ποιότητα εσωτερικού αέρα, τις συνθήκες θερμικής άνεσης, το φυσικό φωτισμό και τα χαμηλότερα έξοδα λειτουργίας, ενώ παράλληλα προβλέπει και απαιτήσεις για φύτευση.

Στο κτίριο αυτό θα μεταφερθούν κάποια τμήματα της Ιntrasoft καθώς ο Όμιλος έχει ήδη μισθώσει ένα ακόμη κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως έγραψε το Capital.gr, μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί στην Intrasoft το κτίριο γραφείων επί της λεωφόρου Αμαλίας 40, συνολικής επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησίας της Zoia. Πρόκειται για το ακίνητο που είχε καεί πριν από 12 χρόνια στα επεισόδια με την τραγική κατάληξη για εργαζομένους της Marfin και τώρα, μετά από διαδικασίες – εξπρές  καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι ουσιαστικές εργασίες, αναμορφώθηκε πλήρως σε σχέδια των Α&Μ Architects, έχοντας μισθωθεί στην Intrasoft. H τελευταία θα προχωρήσει στις τελικές διαμορφώσεις ώστε σε μικρό διάστημα από τώρα να μετακομίσει στο κτίριο απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2021 η Intrasoft πουλήθηκε από τον Όμιλο Κόκκαλη στην NETCOMPANY GROUP A/S, έναντι συνολικού τιμήματος 184,6 εκατ. ευρώ.

Πόλος έλξης το Μαρούσι

Μεγάλοι παίκτες της αγοράς έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και επενδύουν στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Η Prodea έχει προχωρήσει στην απόκτηση πέντε όμορων ακινήτων στο Μαρούσι, δίπλα στο “δαχτυλίδι” του κόμβου της Λεωφόρου Κηφισίας.

Η επένδυση είναι της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ και αφορά την ανέγερση και εκμετάλλευση ενός “πράσινου” κτιριακού συγκροτήματος, αφού προηγουμένως γκρεμιστεί το υφιστάμενο κτίριο γραφείων και κατοικιών.

Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων με κατ’ ελάχιστον περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED Gold, το οποίο θα αποτελείται από δύο αυτόνομα και λειτουργικά ανεξάρτητα κτίρια συνολικής επιφάνειας άνω των 17.000 τ.μ.

Η εν λόγω επένδυση δεν είναι η μοναδική της εταιρείας στην περιοχή. Η Prodea έχει αγοράσει και νοικιάζει όροφο επί του συγκροτήματος Κ-44 (Κτήρια Βωβού) στο Κτήριο Β (το μεσαίο κτήριο του συγκροτήματος), το κατάστημα επί της οδού Χειμάρρας με ενοικιαστή τον Σκλαβενίτη, ενώ η σημαντικότερη επένδυση της στην περιοχή αποτελεί η κατασκευή Κατηγορίας Α κτηρίων γραφείων στις οδούς Φραγκοκκλησίας, Αιγιαλείας και Αιτωλού. Η ανάπτυξη αφορά σε ένα υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό πενταώροφο κτήριο με ανωδομή 7.000 τμ, βοηθητικούς χώρους 7.000 τμ και 200 θέσεις πάρκινγκ.

Στην περιοχή έχει τοποθετηθεί και η Trastor η οποία έχει αγοράσει κτήρια επί των οδών Γραβιάς, Αμαρουσίου Χαλανδρίου. Τα κτήρια είναι χώροι γραφείων με επίπεδα θέσεων στάθμευσης.

Επίσης, και η Νoval δρομολογεί, σε συνεργασία με την Brooklane Capital, την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων στην έκταση της πρώην Kodak στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι (πλησίον Αττικής Οδού). Το συνολικό ύψος της επένδυσης προβλέπεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ