Η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάμπαλου – Βορίδη

7

Θέματα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα οι δύο πλευρές στο Υπουργείο. Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ανέλυσε στο νέο υπουργό το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Συμμαχίας», που εφαρμόζει η δημοτική αρχή για να στηρίξει την τοπική κοινωνία κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αφενός συμβάλλοντας στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, αφετέρου με μέτρα ελάφρυνσης και αλληλεγγύης προς την τοπική αγορά και τους πολίτες που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Επειδή όμως, όλα αυτά ο Δήμος τα πράττει έχοντας και ο ίδιος χάσει μεγάλο μέρος από τα έσοδά του, λόγω των φορο-απαλλαγών που έχει εφαρμόσει για τις κλειστές λόγω covid επιχειρήσεις, και διαθέτοντας, αναλογικά, εξαιρετικά μικρό αριθμό προσωπικού, ο Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε από το Μάκη Βορίδη να ενισχυθούν, με τη σειρά τους, και οι δήμοι για να μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στους πολίτες.

Εξάλλου, οι δύο πλευρές συζήτησαν και για την επικείμενη αλλαγή στα θεσμικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως η υπό διαβούλευση αλλαγή του εκλογικού νόμου και οι επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων των δήμων.

«Με τον υπουργό είχαμε μια γόνιμη και σε εξαιρετικό κλίμα πρώτη συνάντηση. Γνωρίζει τι αγώνα κάνουμε στο Δήμο καθημερινά για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας αυτή την δύσκολη περίοδο και δεσμεύθηκε να είναι και αυτός στο πλευρό μας για να μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμα περισσότερα», το σχόλιο του δημάρχου.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ