Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή

4

   Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης Της Εξάρτησης που οργάνωσε  το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης Της Εξάρτησης στην Κέρκυρα στις 28/9-1/10/2022 με Θέμα: “Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ”. Στη  συνάντηση συμμετείχαν ενεργά περισσότεροι από 200 σύνεδροι από όλη την  Ελλάδα και την Κύπρο στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα μέσα από βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες, ανακοινώσεις, συστημικά καφέ, ομάδες συνομιλίας και παράλληλα δρώμενα να συνδεθούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, προβληματισμούς και απόψεις για το παρόν και το μέλλον της Πρόληψης.

   Η επιστημονική ομάδα έδωσε δυναμικά το παρόν

– με την παρουσίαση μιας  αναρτημένης ανακοίνωσης με τίτλο:

“Διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών και Σχεδιασμός προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ενηλίκων: Η περίπτωση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ‘Προνόη”. Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός Med – Ψυχοθεραπεύτρια

– την  υλοποίηση δύο βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο:

«Youth Power»: Πρόγραμμα Πρόληψης Των Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου Για Μαθητές Του Δημοτικού», Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας Msc- Ψυχοθεραπεύτρια &  Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Εκπαιδευτικός Α Βαθμιας, Υπ Αγωγής Υγείας Β Διεύθυνσης

“Φροντίζοντας τη Δυσκολία με Συνταγές Ανθεκτικότητας” Βυθούλκας Ιωάννης , Κοινωνικός Λειτουργός & Αλεξάκη – Αναστασοπούλου, Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, Ψυχοθεραπεύτρια (σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ζακύνθου «Η Στοργή»)

-αλλά και την συμμετοχή μας στο χορευτικό flashmob

“Χορεύουμε στο ρυθμό της πρόληψης για τη ζωή” σε συνεργασία με μέλη της Συντακτικής Ομάδας  του Διαύλου, τους εθελοντές του ΚΠ Αχαΐας, και τις  αθλήτριες ρυθμικής του Αθλητικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Στην Πανελλήνια Συνάντηση εκτός από την επιστημονική ομάδα του ΚΠ  ΠΡΟΝΟΗ, συμμετείχαν  η κα Α. Βαλασοπούλου, Πρόεδρος, η κα  Λ. Αλιμπράντη, Αντιπρόεδρος, ο κος  Σ. Αδαμόπουλος, Γενικός Γραμματέας, η κα Μαίρη Βενιζέλου, Ταμίας και τα μέλη κα  Ζ Σταματούρου και  κα Ε. Κωσταντιάδου.

 

   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΚΠ Κέρκυρας και την Συντονιστική Ομάδα του Πανελλήνιου Δικτύου για την απίστευτη φιλοξενία και οργάνωση και την ευκαιρία που μας έδωσαν μέσα από την υλοποίηση  δράσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ιστορικούς χώρους της παλιάς πόλης να γνωρίσουμε τον τόπο τους,  και να δημιουργήσουμε όμορφες και συγκινητικές  αναμνήσεις  με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να γυρίσουμε πίσω  με έμπνευση, όραμα και όρεξη για νέες δράσεις και δημιουργικότητα.

Ευχαριστούμε πολύ  Κέρκυρα!

Κ.Π Κηφισιάς

Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή

Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή

Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ