ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

9

Ίδρυμα Χατζηγάκη και Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ): Διοργανώνουν Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης

Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές δράσεις, στην αξία του εθελοντισμού και της συμπερίληψης με την συμμετοχή των φορέων Εστία – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και TAGMA21.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη προχωρά σε δημιουργική σύμπραξη με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και την Inspired Voyager Athens και συνδιοργανώνει Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, με στόχους:

Eνδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης

Eυαισθητοποίηση γύρω από τον πλούτο και την προστασία της φύσης

Eνίσχυση της ωφέλιμης διάδρασης, της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ομάδων ατόμων που έχουν ένα κοινό: την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση

Στο ιστορικό Κτήμα Συγγρού, θα φιλοξενηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία περιλαμβάνει εκπαιδευτική δραστηριότητα όπου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα αρωματικά, φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδος  (χρήσεις, καλλιέργεια και τρόπος πολλαπλασιασμού) και για τα σπουδαιότερα βότανα στον Βοτανικό κήπο του ΙΓΕ αλλά και να συμμετέχουν σε γευστική δοκιμή ελληνικών αφεψήματα (τσάι του βουνού, τίλιο κτλ.).

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει η εθελοντική-περιβαλλοντική δραστηριότητα η οποία εστιάζει στην επαφή των συμμετεχόντων/ουσών με τη φύση και περιλαμβάνει δράσεις φύτευσης και φροντίδας στον βοτανικό κήπο του ΙΓΕ και τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου στο Κτήμα Συγγρού.

Οι συμμετέχοντες/ ουσες είναι Αμερικάνοι σπουδαστές που επισκέπτονται τη χώρα μας σε συνεργασία με την Inspired Voyager Athens οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για έναν ιστορικό πνεύμονα πρασίνου των Αθηνών και να προσφέρουν εθελοντικά στις δράσεις φύτευσης.

Η πρωτοβουλία προάγει την ουσιαστική και ωφέλιμη διασύνδεση διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών με έμφαση στο αίσθημα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης και όλοι οι συμμετέχοντες/ ουσες από την Αμερική και από τους φορείς Εστία – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και TAGMA21 θα γίνουν για μία ημέρα μία υπέροχη, δυναμική ομάδα.

Η υποστήριξη από το εξειδικευμένο προσωπικό και ιδιαίτερα από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του ΙΓΕ, Γεωπόνο Δρ. Γιώργο Μπαλωτή καθώς και από τον Πρόεδρο του ΙΓΕ Διονύση Κυριακόπουλο θα είναι πολύτιμη για την άρτια διεξαγωγή της πρωτοβουλίας. Την πρωτοβουλία θα στηρίξουν και Οι Φίλοι Δάσους Συγγρο

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008, αποτελώντας το όραμα του δικηγόρου και λογοτέχνη Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται κοινωφελείς και πολιτιστικές δράσεις με έμφαση στην πρόνοια, την αλληλεγγύη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Ξεκίνησε επίσημα την δράση του τον Φεβρουάριο του 2012.

Στηριζόμενο στις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και Συνιδρυτή, Δρ. Στέλιου Μ. Χατζηγάκη, στα δέκα χρόνια ενεργούς πορείας του, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει διοργανώσει συνέδρια και διαλέξεις, έχει απονείμει βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές, έχει υποστηρίξει την έρευνα και την ιστορία κι έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δωρεές σε κοινωνικές δομές, οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.chatzigakisfoundation.gr

 

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ