Ευχαριστίες του Δήμου Κηφισιάς προς χορηγούς και εθελοντές

8

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή μας στις 11 Αυγούστου. Η άμεση κινητοποίηση και η ανιδιοτελής προσφορά σας υπήρξαν καθοριστικές για την προστασία της κοινότητάς μας και την έμπρακτη υποστήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν.

Δωρεές και Χορηγίες

*  Η Alpha Bank δώρισε τρεις παλέτες τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Νέας Ερυθραίας.

*  Ο Εθελοντικός Σύλλογος «Humanity Greece» πρόσφερε φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, νερά και χυμούς.

 

Πρωτοβουλίες και Δράσεις του Δήμου

*  Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, κα Μαρία Κεφαλά Σαλματάνη, οργάνωσε τη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων και νερού στο Ζηρίνειο και στο Εντευκτήριο της Εκάλης, με τη συνεισφορά της Δημοτικής Συμβούλου, κας Αγγελικής Βαλασοπούλου.

*  Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δ. Ε. Εκάλης, κ. Πέτρος Σφηκάκης, διέθεσε 650 σάντουιτς και 1.500 μπουκάλια νερού στις εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης και στο εθελοντικό Κλιμάκιο Κηφισιάς στην Εκάλη.

 

Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση για τη συνδρομή του στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου δωρίζοντας 50 σετ κλινοσκεπασμάτων και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν.

Συμμετοχή Ενεργών Δημοτών σε Είδη Πρώτης Ανάγκης και Αγαθών

Η κα Ελένη Πετρά δώρισε καινούρια ζευγάρια παπουτσιών και παιδικά ρούχα για πυρόπληκτη οικογένεια.

Πολίτες που προτίμησαν να μείνουν ανώνυμοι πρόσφεραν αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης για τέσσερις οικογένειες.

Βραδινές Περιπολίες για την Προστασία της Κηφισιάς

Από τη Δημοτική Αρχή συμμετείχαν η κα Λίλα Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Πέτρος Σφηκάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η κα Ελένη Βάρσου, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, ο κ. Γιάννης Παντελεάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διεθνών Σχέσεων, ο κ. Ιωάννης Διονυσιώτης, Αντιδήμαρχος Υποδομών και Μελετών, ο κ. Αντώνης Μπιτζάνης, εντεταλμένος Ύδρευσης, και ο κ. Γεώργιος Κοκκόλης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Συμμετείχαν επίσης η ομάδα πολιτών του “Ekali Alert”, αλλά και ενεργοί δημότες όπως ο κ. Ιάκωβος Αλετράς, η κα Κατερίνα Αρώνες, ο κ. Γεράσιμος Βόσσος, η κα Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ο κ. Γιώργος Καβαλάρης, ο κ. Γιάννης Καπάτσος, ο κ. Περικλής Κόλλιας, η κα Σίσσυ Ξένου, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, η κα Νικολέττα Ποντικάκη, ο κ. Νίκος Σαντοριναίος, η κα Ελένη Σουρά, ο κ. Σταύρος Σούρας, ο κ. Στέφανος Καλός και ο κ. Ισίδωρος Σιδέρης.

Συνεισφορά Επιχειρήσεων και Οργανισμών

* Τα ξενοδοχεία Pines, Life Gallery, Domotel Kastri και Why Hotel διέθεσαν συνολικά 30 δωμάτια για τη φιλοξενία πυρόπληκτων.

*   Η Ο.Σ.Υ. Α.Ε. διέθεσε ένα λεωφορείο σταθμευμένο στην Αγία Μαρίνα Εκάλης για ενδεχόμενη μαζική εκκένωση.

 *  Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. διατήρησε ανοικτό τον σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του μετρό όλο το 24ωρο για ενδεχόμενη μαζική εκκένωση.

Μέσα και Δυνάμεις σε Επιφυλακή

*  Ιδιώτης προσέφερε 1 τεθωρακισμένο όχημα πυρόσβεσης Leopard Jumbo Track Multi, το οποίο επιχείρησε στο γερμανικό καταφύγιο, στο Τρίστρατο και σε άλλα σημεία που του ζητήθηκε.

*   Δύο πυροσβεστικά οχήματα της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών (ΟΕΔΔ) παρέμειναν σε επιφυλακή.

*  Το πυροσβεστικό όχημα του Εθελοντικού Κλιμακίου Δ.Ε. Εκάλης του Δήμου και οι εθελοντές του παρέμειναν σε επιφυλακή.

Ο Δήμος εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους δεκάδες δημότες που με αίσθημα αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας προσέφεραν την υποστήριξή τους επιλέγοντας να μείνουν ανώνυμοι.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες  και υπαλλήλους του Δήμου για την σημαντική συμβολή τους και την αφοσίωση που επέδειξαν από την διοργάνωση και την διανομή των απαραίτητων αγαθών μέχρι την επιτήρηση και την προστασία του Δήμου μας.Η συνεισφορά όλων υπήρξε καθοριστική για την ασφάλεια και την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ