Ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις μέτρησης ΑΜΗ προσφέρει στις γυναίκες της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ

5

Η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH) είναι ένας σύγχρονος τρόπος για να καταλάβει μια γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία τα επίπεδα της γονιμότητάς της. Είναι μια απλή εξέταση που παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων που διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με άλλα λόγια, η AMH αποκαλύπτει την ωοθηκική εφεδρεία της γυναίκας, βοηθώντας την να κατανοήσει τις επιλογές της και να προγραμματίσει την ζωή της.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έδωσαν – και θα δώσουν και στο μέλλον – την ευκαιρία σε όσες γυναίκες κατοίκους της πόλης το επιθυμούν να κάνουν δωρεάν αυτή την εξέταση.

Στην εκκίνηση του προγράμματος, Δήμος και ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο Αττικής σχετική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό ομιλητή τον γυναικολόγο, δρ. Κωνσταντίνο Πάντο, ειδικό στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Οι κυρίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο αρχικό, πιλοτικό στάδιο του προγράμματος των δωρεάν εξετάσεων, πρόγραμμα που ως στόχος υπάρχει να επεκταθεί σε ευρύτερο κοινό σύμφωνα με όσα είπαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και εμείς ως η δημοτική του αρχή έχουμε καιρό τώρα προβληματιστεί για το δημογραφικό πρόβλημα. Για αυτό και ήμασταν ο πρώτος δήμος στην χώρα που εφάρμοσε άμεση πολιτική, χορηγώντας εφάπαξ επίδομα στις οικογένειες της πόλης μας που έφερναν – και φέρνουν ακόμα – στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Είναι ένα βοήθημα και συνάμα μήνυμα να τολμήσουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, έχοντας τον Δήμο και την Πολιτεία στο πλευρό τους. Τώρα, με την βοήθεια του ΕΔΔΥΠΠΥ, του ΙΣΑ και κορυφαίων επιστημόνων στον χώρο, πάμε ένα βήμα παραπέρα και βοηθάμε τις γυναίκες που θέλουν κάποια στιγμή να κάνουν παιδί να γνωρίζουν τις επιλογές τους, συνεπώς να προγραμματίσουν την ζωή τους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμβάλλουν σε αυτή την πρωτοβουλία που, πραγματικά, θα έχει δραστικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

«Δεσμευόμαστε για την πλήρη ενημέρωση, σχετικά με την αναγκαιότητα της ΑΜΗ, χαράσσοντας στρατηγική ενημέρωσης μέσα από δράσεις που διέπονται από συνέχεια και συνέπεια με σκοπό τα ζευγάρια αλλά κυρίως οι νέες γυναίκες, να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η διενέργεια αυτής της εξέτασης. Συμβολικά στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διαθέτει δωρεάν εξετάσεις», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης.

Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση όπως την κατέγραψε το Δημοτικό Ραδιόφωνου του Επικοινωνία 94FM

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ