Εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής αφιερωμένη στους Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν στην έκδοση του Τρίγλωσσου Λευκώματος με τίτλο: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ» που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

6

Εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής αφιερωμένη στους Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν στην έκδοση του Τρίγλωσσου Λευκώματος με τίτλο: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ» που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Γ. Πατούλης: «Χρέος μας να τιμάμε τους αθλητές και τις αθλήτριές μας όχι μόνο συμβολικά, αλλά έμπρακτα. η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή, με υψηλή προτεραιότητα»

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Πάρκο Τρίτση, τιμήθηκαν με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη οι Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν στην έκδοση του Τρίγλωσσου Λευκώματος με τίτλο: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ».

Πρόκειται για μία έκδοση η οποία έγινε από την Περιφέρεια Αττικής και εστάλη στους επίσημους παράγοντες και τα τουριστικά γραφεία του Τόκυο κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2021.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά όλους τους ολυμπιονίκες για την παρουσία τους και τη συμμετοχής τους στο Λεύκωμα, το οποίο τους παραδόθηκε ως ενθύμιο και απένειμε το τιμητικό βραβείο στην Ολυμπιονίκη Β. Πατουλίδου. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ των Ολυμπιονικών.

 Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την μουσικό & τραγουδίστρια κα. Στέλλα Καρύδα και την ορχήστρα της. 

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πεππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής Α. Λεωτσάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος, ο Αντιδημαρχος Ιλιου Α. Τσιμογιάννης, οι Ολυμπιονίκες Β. Πατουλίδου, Γ. Κωστακης, Κ. Λουφάκη, Ε. Χριστοδούλου, Β. Ζυγούρη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Μ. Βιδάλη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Μπαρμπαγιάννη η οποία μαζί με την Α. Τρανούλη τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση του Λευκώματος, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Αγγελοπούλου και Χ. Αλεξανδράτος, η Γενική Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Πάρκου Τρίτση Μ. Χατζηαθανασίου, o Συντονιστής του ΚΕΠΙΧ Γ. Στεφανάκος, ο Διεθνής διαιτητής ποδοσφάιρου Φ. Ντόβας, η Πρόεδρο του ΠΑΟ Φοινικέων Μ. Γιώτη και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου.

Στο Λεύκωμα συμμετείχαν οι εξής Ολυμπιονίκες: ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής, ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ Ολυμπιονίκης Πόλο, ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΡΟΥΜΠΕΣΗ Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ Ολυμπιονίκης Στίβου, ΕΙΡΗΝΗ ΑΪΝΔΙΛΗ Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής, ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ Ολυμπιονίκης Πάλης, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής, ΚΕΛΛΥ ΛΟΥΦΑΚΗ Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ Ολυμπιονίκης Στίβου, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας, ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΟΥΛΦΑ Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ, Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Β. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής αφού εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του που η Περιφέρεια «υποδέχεται τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες μας ανοίγοντας την αγκαλιά της, μέσα σε έναν εμβληματικό χώρο άσκησης, παιδείας και πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης», επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Όσο και αν ψάξει κάποιος, δεν μπορεί να βρει πιο άξιους πρεσβευτές της Αττικής μας από εσάς. Με τις επιτυχίες σας μας κάνατε περήφανους, μας κάνατε να δακρύσουμε από χαρά, μας χαρίσατε στιγμές ανείπωτης εθνικής συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης. 

Μέσα από τη συμμετοχή σας στο λεύκωμα, αναδείξατε με τον καλύτερο τρόπο τον νοητό άξονα που συνδέει την Ολυμπία με την Αθήνα, τους πιο εμβληματικούς τόπους της ελληνικής αρχαιότητας, που ακόμα και σήμερα αποτελούν πηγή φωτισμού για όλη την ανθρωπότητα. Ως Έλληνες και ως λειτουργοί της Αυτοδιοίκησης έχουμε χρέος να τιμάμε τους αθλητές και τις αθλήτριές μας όχι μόνο συμβολικά, αλλά έμπρακτα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να καμαρώσουμε τις νέες γενιές Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών.

Για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και για εμένα προσωπικά, η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή, με υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα μας.

Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, διαθέτουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση ή την εξ αρχής δημιουργία μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου. Χώροι εμβληματικοί, που για χρόνια έμεναν κλειστοί ή τελούσαν υπό απόλυτη υποβάθμιση, αποκτούν νέα πνοή και αποδίδονται στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ενταχθεί η χρηματοδότηση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, του κλειστού της Ν. Σμύρνης, του Καπαγέρωφ στον Πειραιά, του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, των κολυμβητηρίων στη Ν. Μάκρη και του Μαραθώνα, αλλά και η υλοποίηση δεκάδων έργων αποκατάστασης, ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης χώρων αθλητισμού σε δήμους όλης της Περιφέρειας. 

Και δεν πρέπει να παραλείψουμε το εμβληματικό έργο του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας-Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, που θα δώσει σε αθλητές ΑμεΑ τη δυνατότητα να ασκούνται σε ένα αξιοπρεπές, πλήρως λειτουργικό περιβάλλον.

Οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει έχουν ως στόχο να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα: ότι η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει μια μητρόπολη αθλητισμού και να φιλοξενεί παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις, σε σύγχρονες υποδομές και με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τη διαμονή και μετακίνηση των συμμετεχόντων. 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων στην Αττική μας, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την προβολή της στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play