Δυναμικό παρών του Δήμου Αμαρουσίου στην έκθεση για την Πράσινη Κυκλική Οικονομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Attica Green Expo

9
Print Friendly, PDF & Email

Στη μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον στη χώρα, την 2η Attica Green Expo, συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου με δικό του περίπτερο και με τη διανομή πλούσιου ενημερωτικού υλικού για τις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και καθαριότητας, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Τα εγκαίνια  της 2η Attica Green Expo πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24  Μαΐου 2023, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις TAE KWON DO Παλαιού Φαλήρου, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και  αυτοδιοικητικού κόσμου, δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, πολιτών και  μαθητών. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η κα Ελένη Λέκκα Πρόεδρος της Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας των Φύλων, παρουσίασε τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου στην οργάνωση και λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών στην εισήγησή της με θέμα: «Συγκρότηση, Λειτουργία & Αρμοδιότητες Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας: Η περίπτωση της ΔΕΠ Αμαρουσίου», στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας «Οργάνωση –Διοίκηση Σχολικών Επιτροπών & Καινοτομίες στη Σχολική Κοινότητα».

« Στο Δήμο Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δημάρχου κου Αμπατζόγλου, πιστεύει ότι τα θέματα της παιδείας είναι η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη επένδυση για τη νέα γενιά.

Επενδύουμε στο τομέα της Παιδείας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών, προκειμένου να λειτουργούν και οι 55 σχολικές μονάδες με σωστό προγραμματισμό και να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

 Ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί υποδειγματικά, όσον αφορά στη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στα αιτήματα των σχολείων» υπογράμμισε η κα Λέκκα.

Στη Γενική Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κα Μαίρη Γαλαζούλα, απονεμήθηκε έπαινος για την καταλυτική συμβολή της στη επιτυχή υλοποίηση του Επιστημονικού Συνεδρίου «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και ειδικότερα ως ομιλήτρια στο θεματικό Εργαστήριο  «Σύστημα Στοχοθεσίας, Αξιολόγησης & Ανταμοιβής στο Δημόσιο & Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων (Ν.4940/2022».

Στο θεματικά εργαστήρια συμμετέχουν επίσης με εισηγήσεις στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.

Μεγάλη επισκεψιμότητα δέχεται το περίπτερο του Δήμου από πολίτες και σχολεία, μεταξύ των οποίων και  το 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, όπου εργαζόμενοι του Δήμου τους υποδέχονται και τους ενημερώνουν από κοντά για τους τρόπους μείωσης του προσωπικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ