ΔΗΜΟΤΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ:Ο καθηγητής Ε. Γιαμαρέλλος μιλά για το εμβόλιο της φυματίωσης(ΒCG) και τον Covid -19.

32

Το ερώτημα το οποίο δημιουργήθηκε είναι αν το εμβόλιο BCG μπορεί να προκαλέσει μια ασπίδα προστασίας, ιδιαίτερα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, ώστε να μπορεί να αποτελέσει μία λύση για τον Covid-19.Σύμφωνα με τον κο Γιαμαρέλλο >.
Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ και πρόκειται να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου 2020.
Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε 4 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Αλεξανδρούπολης, της Ημαθίας, της Πτολεμαΐδας, του Ναυπλίου και της Κορίνθου..
Επιστημονικές αναφορές από πολλές χώρες δείχνουν ότι ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ήδη σε τρεις χώρες (Αυστραλία, Γερμανία και Ολλανδία), έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, με το εμβόλιο της φυματίωσης.
Όσοι ενδιαφέρονται για το εμβολιαστικό πρόγραμμα αλλά και τα κέντρα εμβολιασμού μπορούν να απευθύνονται στο 210 74 80 662.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play