ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ: Με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα συναντήθηκε ο Δήμαρχος

55
Γενική Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας και Δήμαρχος
Γενική Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας και Δήμαρχος

Με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αναστασία Γκίκα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. Συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε πολύ καλή και αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα εκπαιδευτικά θέματα, που είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικά για μας, καθώς και για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων είχα την ευκαιρία, για μια ακόμα φορά, να συνομιλήσω με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Αναστασία Γκίκα, η οποία έδειξε από την πρώτη στιγμή, ουσιαστικό ενδιαφέρον για όλα τα θέματα και προχώρησε σε ουσιαστικές ενέργειες  για την επίλυση τους μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Μεταφέραμε την αγωνία μας για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, την έλλειψη χώρων στέγασης, τη συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ για τα σχολικά συγκροτήματα στον Δήμο μας, αλλά ιδιαίτερα για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης, την κατασκευή του 6ου νηπιαγωγείου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Πεύκη και την τοποθέτηση αίθουσας για τη στέγαση νηπίων της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης. Επιπλέον, ενημερώσαμε ότι συνεχίζουμε να διαθέτουμε και για τη επόμενη σχολική περίοδο 2020-2021, όπως ακριβώς πράξαμε και τη σχολική περίοδο που διανύουμε, δυο αίθουσες ως παράρτημα νηπιαγωγείου στον 2ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης αναλαμβάνοντας και τα σχετικά λειτουργικά έξοδα.

Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος μας κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν οριστικές λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Για αυτό τον λόγο έγκαιρα έχουμε καταθέσει εγγράφως καθώς και σε συναντήσεις και παραστάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις, αλλά και τους προβληματισμούς μας για όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play