Γ. Πατούλης: «Στις βασικές προτεραιότητές μας η υλοποίηση Μητροπολιτικών έργων και η δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του συνόλου των κατοίκων της Αττικής»

32

Γ. Πατούλης: «Στις βασικές προτεραιότητές μας η υλοποίηση Μητροπολιτικών έργων και η δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του συνόλου των κατοίκων της Αττικής»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου επισκέφθηκαν χθες την περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου στην οποία βρίσκεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Θριάσιου Πεδίου, προκειμένου να επιβλέψουν τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων άθλησης και αναψυχής.

Τα έργα είναι συνολικής χρηματοδότησης 3,7 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκ. έχουν εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και τα 1,7 εκ. ευρώ από το δήμο Ασπροπύργου. Τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο κατά την επίσκεψή τους στο Μητροπολιτικό Πάρκο συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και Εκτέλεσης του Έργου και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Α. Παπαδόπουλος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμούς και Νεολαίας Σ. Μαυρίδη.

Στο Μητροπολιτικό Πάρκο έχει προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων η δημιουργία δύο γηπέδων ποδοσφαίρου, ένα εκ των οποίων μπορεί θα αξιοποιηθεί και ως γήπεδο ράγκμπι, δύο γήπεδα αντισφαίρισης και πετοσφαίρισης καθώς και δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί μια παιδική χαρά, ενώ πραγματοποιούνται εργασίες καλλωπισμού του χώρου με την κατασκευή σιντριβανιών, χώρων σκίασης. Σε καθορισμένους χώρους γίνεται φύτευση 4.000 δέντρων σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο βιοκλιματικό σχεδιασμό του Πάρκου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σε ένα εμβληματικό Μητροπολιτικό αθλητικό πάρκο εδώ στο δήμο Ασπροπύργου στο οποίο διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σύμφωνα με το πρόγραμμα τεχνικών εργασιών. Το νέο αυτό έργο, αποτελεί έργο πνοής όχι μόνο για τον Ασπρόπυργο, αλλά και για το σύνολο του Θριάσιου Πεδίου. Στις βασικές προτεραιότητες μας στην Περιφέρεια Αττικής είναι η υλοποίηση Μητροπολιτικών έργων και η δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής. Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του συνόλου των κατοίκων της Αττικής. Το συγκεκριμένο έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και το Δήμο θα αποτελέσει μια όαση ψυχαγωγίας και άθλησης και ευεξίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία το Δήμαρχο Ν. Μελετίου, την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ε. Κοσμίδου και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Λ. Κοσμόπουλο καθώς και όλους εκείνους τους συντελεστές που εργάζονται προκειμένου να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες σε αυτό το Μητροπολιτικό Πάρκο. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα το χαρούν, όχι μόνο οι σημερινές αλλά και οι επόμενες γενιές και είμαστε υπερήφανοι για αυτό.

Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου

Είμαστε στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου και έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Περιφερειάρχη καθώς με τη βοήθεια της Περιφέρειας αναπλάσαμε αυτή την υπέροχη έκταση. Ένα μεγάλο χώρο 130 στρεμμάτων, ίσως το μοναδικό στη δυτική Αττική και τον αναπλάσαμε έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι, όχι μόνο του Ασπροπύργου αλλά και των γειτονικών πόλεων να έρθουν εδώ να αθληθούν και να περάσουν ωραία. Είναι χαρά μας λοιπόν που είναι εδώ ο Περιφερειάρχης με τον οποίον επισκεφθήκαμε το χώρο και διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Περιφέρεια και Δήμος σε αγαστή συνεργασία προσφέρουμε, αυτό το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που ήταν αναγκαίος για την περιοχή μας, στους πολίτες. Τα γήπεδα που έχουμε δημιουργήσει για αντισφαίριση, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, ράγκμπι, αποτελούν εγκαταστάσεις αθλητικές, που περιλαμβάνουν επίσης φύτευση 4.000 δέντρων, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για τη συμπαράσταση της και τη διοίκηση τη σημερινή που αμέσως ανταποκρίνεται ώστε να τελειώσει το έργο αλλά και την προηγούμενη διοίκηση που ενέταξε το έργο για τη χρηματοδότηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play