ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Τροχαίο από 9χρονη οδηγό με συνεπιβάτιδα την μόλις 4χρονη αδερφή της!!!

14
ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Τροχαίο από 9χρονη οδηγό με συνεπιβάτιδα την μόλις 4χρονη αδερφή της!!!
Εύα Μαυρίδου, για το Maroussi.City
Εύα Μαυρίδου, για το Maroussi.City

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ !

Δεν ξεχνάμε ότι τα παιδιά μάς παρακολουθούν, μιμούνται κινήσεις μας και δεν είναι τόσο μεγάλα όσο πολλές φορές νομίζουμε…Μέσα στο μυαλό ενός παιδιού ή εφήβου, υπάρχουν σκέψεις,άγνοια κινδύνου, ερεθίσματα, προκλήσεις, παρορμητισμοί, εγωισμός, αντίδραση, ισχυρισμοί και περιέργεια να ανακαλύψουν και να τολμήσουν! Αν δημιουργηθούν οι ”κατάλληλες” προϋποθέσεις και σε συνδυασμό με μία συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση και περίοδο στη ζωή ενός παιδιού, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί επικίνδυνο και μοιραίο.

Δείτε ένα ακόμα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στο CNN και συνέβη αυτή τη φορά στο εξωτερικό και μιλήστε στα παιδιά σας με επιχειρήματα και κάνοντας συζητήσεις που σκοπό έχουν να νουθετίσουν, να συνετίσουν και να προλάβουν συμπεριφορές και καταστάσεις.Εξηγήστε τους την επικινδυνότητα, ανατρέξτε στο διαδίκτυο σε αντίστοιχα περιστατικά, ενημερωθείτε και ενημερώστε.

Το αυτοκίνητο είναι ένα πανίσχυρο όπλο που σε ακατάλληλα χέρια μπορεί να σκοτώσει και να αφήσει αναπηρία, καταστρέφοντας ζωές είτε τις δικές τους είτε συνανθρώπων μας.

Από έρευνα που κάναμε, κατά καιρούς έχουν υπάρξει ανάλογα περιστατικά τροχαίων και στην Ελλάδα με τραγικό αποτέλεσμα, όταν ανήλικοι πήραν κρυφά – καλό θα ήταν να μην έχουμε τα κλειδιά σε προσβάσιμο σημείο σε ώρες που δεν μπορούμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο τα κλειδιά του αυτοκινήτου από τη μαμά ή το μπαμπά που κοιμούνται αμέριμνοι! Τα θύματα κυρίως είναι παιδιά της ίδιας οικογένειας, κοντινής συγγένειας ή φιλικής.

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Τροχαίο από 9χρονη οδηγό με συνεπιβάτιδα την μόλις 4χρονη αδερφή της!!!
Πολλές φορές κάτι τόσο τρυφερό, μπορεί να κρύβει μη προβλέψιμους κινδύνους με μποραίες συνέπειες, αφού το παιδί μιμείται

Προσοχή λοιπόν, διανύουμε ευαίσθητους καιρούς και όταν έχουμε να κάνουμε με ηλικίες μεταβατικές και μη ελεγχόμενες πάντα, ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ!

H 9χρονη οδηγός και η μικρότερη αδερφή της, είπαν στην αστυνομία ότι οδηγούσαν στην Καλιφόρνια για να πάνε για …μπάνιο!

Οι αστυνομικοί ήταν σοκαρισμένοι όταν ανταποκρίθηκαν σε τροχαίο ατύχημα της Τετάρτης το πρωί της Γιούτα, ανάμεσα σε ένα τετράθυρο σεντάν και ένα ημι-φορτηγό.

Ο οδηγός και ο επιβάτης στο αυτοκίνητο ήταν και τα δύο παιδιά!
Οι αξιωματικοί έφτασαν περίπου στις 5 π.μ. την Τετάρτη “και ανακάλυψαν ότι το άτομο πίσω από το τιμόνι ήταν ένα 9χρονο κορίτσι”, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα της πόλης West Valley σε δημοσίευση στο Facebook.
“Το νεαρό κορίτσι και η 4χρονη αδερφή της προφανώς πήραν κρυφά τα κλειδιά του οικογενειακού αυτοκινήτου ενώ οι γονείς τους κοιμόντουσαν”, δήλωσε η αστυνομία.
“Τα κορίτσια οδήγησαν περίπου 10 μίλια από το σπίτι τους ” και κατάφεραν να μπουν σε έναν αυτοκινητόδρομο και έναν αυτοκινητόδρομο που πλησίαζε τη West Valley City, ανέφερε η δημοσίευση.
Πριν από την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, το αυτοκίνητο πήδηξε έναν διάμεσο και χτύπησε «μπροστά σε ένα ημι φορτηγό», δήλωσε η αστυνομία.

Ο υπάλληλος που έφτασε κοίταξε μέσα στο αυτοκίνητο, έδειξε ένα παιδί και είπε με έκπληξη, “οδηγεί;”
Το τμήμα είπε ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί, προσθέτοντας “Πιστεύουμε σε μεγάλο βαθμό ότι τα ίδια δεν σκοτώθηκαν επειδή αυτά τα μικρά κορίτσια τουλάχιστον θυμήθηκαν να φορούν τις ζώνες τους.”
Τα κορίτσια είπαν στους αξιωματικούς ότι “κατευθύνθηκαν στην Καλιφόρνια επειδή ήθελαν να κολυμπήσουν στον ωκεανό”, δήλωσε η αστυνομία.
Η τοποθεσία διαμονής τους απέχει περίπου 13 μίλια από το κέντρο της Σολτ Λέικ Σίτι – και περισσότερα από 700 μίλια με το αυτοκίνητο από μια παραλία της Καλιφόρνια.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι το αυτοκίνητο στα χέρια ενηλίκων απαιτεί ωριμότητα, γνώση του κινδύνου και των επιπτώσεων κακής χρήσης, είτε λόγω υπερβολικής ταχύτητας είτε οδήγησης υπό την επήρρεια αλκοόλ ή ουσιών, απόσπασης προσοχής κ.α.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play