Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη και αφήγηση παραμυθιού

13

Την Τρίτη 31/1/2023 το πρωί, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής υποδέχτηκε 51 μαθητές της Γ’ τάξης του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου μας, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες Γεωργία Αλεξίου, Αθανασία Αθανασοπούλου και Εύη Πλουμιστού. 

Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη και  την ενημέρωση για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Στη συνέχεια έγινε η γνωριμία των μαθητών με την προσκαλεσμένη συγγραφέα Βίκυ Σακκή, η οποία αφηγήθηκε το παραμύθι με τίτλο «Ο κήπος με τα συναισθήματα» και με την ιδιότητά της ως ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας, ενώ παράλληλα έκανε ερωτήσεις στα παιδιά σχετικές με την ιστορία και τα προέτρεπε να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στην υπεργαλαξιακή καστροπολιτεία  που διαδραματίζεται η ιστορία.

Αφού τελείωσε η αφήγηση, η  παιγνιοθεραπεύτρια  Φαίη  Τσαγλιώτη έπαιξε με τα παιδιά ένα παιχνίδι με κάρτες όπου στην κάθε κάρτα υπήρχε γραμμένο ένα συναίσθημα που τα παιδιά καλούνταν να εκφράσουν με τον ρυθμό απαλής μουσικής, μαζί με τη βοηθό της συγγραφέως Λιάνα Καλογερά. Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στη συγγραφέα, στις οποίες εκείνη απαντούσε  με χαρά και τα βοήθησε  να κατανοήσουν ότι τα συναισθήματα τους πάντα πρέπει να τα εκφράζουν με λόγια ή και με πράξεις.

Τέλος τα παιδιά χειροκρότησαν και ευχαρίστησαν για την όμορφη παρουσίαση τις καλεσμένες,  οι οποίες τους κέρασαν γλυκίσματα.

Στην παρουσίαση αυτή, παρευρέθηκε η υπεύθυνη των εκδόσεων Λιβάνη Μαρία Περλεπέ, η οποία συζήτησε τη συνέχεια της συνεργασίας της με τη Βιβλιοθήκη για την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023. Τα καλύτερα έρχονται!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ